Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Αλλοίωση των δηλώσεων αξιωματούχου για τα περί λήψης μέτρων το 2018

Για αλλοίωση των δηλώσεων κυβερνητικού αξιωματούχου για τα περί λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2018 έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, μετά τους «ψιθύρους» που ακούγονται για απόσταση απόψεων μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Οικονομικών. 

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και τη συμφωνία για τα πλεονάσματα και το τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία, γίνεται λόγος για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και υπάρχει μία βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» είπε η κ. Σβίνγκου, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM, 104,9». 

Την ίδια ώρα, η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση π.χ. στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς». 

«Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός. Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες» σχολίασε η ίδια. 

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Τέλος η 13η σύνταξη, ίσως νέα μέτρα το 2018

Χτες, Ελληνας αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Άφησε, όμως, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το 2018. 

«Θα δούμε πώς θα πάει ο ΦΠΑ, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και θα δούμε και την επισκόπηση δαπανών. Για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Ίσως να υπάρξει το 2018, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πιάσουμε το 3,5%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εν λόγω αξιωματούχος. 
Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι φέτος δεν θα δοθεί 13η σύνταξη, και που, όπως αποκάλυψε, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.  

«Εχουμε συμφωνήσει πως αυτή η υπέρβαση δεν θα πάει στις συντάξεις. Ισως πάει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ή σε αναπτυξιακά προγράμματα» ανέφερε ο ίδιος. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για «καθαρή έξοδο» από την κρίση τον Αύγουστο του 2018 ενώ παράλληλα επιχείρησε να δείξει το «επενδυτικό πρόσωπο» της κυβέρνησης. 

Οι χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου έμειναν ασχολίαστες από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου. 

Tags
Back to top button