Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

"Ρωσική καταιγίδα" 250 επιθέσεων σε μια ημέρα στο Ποκρόφσκ - Αδύνατον να αντέξει οποιαδήποτε Ουκρανική αμυντική διάταξη και δυνάμεις

Είναι γεγονός ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζοντάς τον με αμείωτη ένταση, παρά τα διαδοχικά καλέσματα  για ειρήνη από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τράμπ και την τακτική του καρότου, αλλά και του μαστίγιου των κυρώσεων που ακολούθησε προς την Μόσχα.

Γιατί ο  Πούτιν δεν τερματίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Κατά την άποψή μας  ο σημαντικότερος  λόγος που ο Πούτιν δεν επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι ότι οι δυνάμεις του καταγράφουν την μια νίκη μετά την άλλη στα πεδία των μαχών, προελαύνοντας συνεχώς και κατακτώντας ολοένα και περισσότερα Ουκρανικά εδάφη. 

Στόχος αρχικά του Πούτιν είναι η κατάκτηση-"απελευθέρωση" κατά τον ίδιο- όλων των εδαφών του Ντονμπάς.

Εφόσον αυτό επιτευχθεί, ενδεχομένως και ανάλογα με τις συνθήκες στο μέτωπο των επιχειρήσεων και στις τάξεις του Ουκρανικού στρατού,  να συζητήσει για ειρήνη με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ, με την προϋπόθεση να κρατήσει όλα τα Ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε, κάτι που το Κίεβο θα αρνηθεί.

Ωστόσο η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, φαίνεται να εξυπηρετεί οικονομικά και τις ΗΠΑ, αφού μέσω του ΝΑΤΟ πουλούν όπλα στην ΕΕ, η οποία τα στέλνει στο Κίεβο.

Επίσης παρά την οικονομική αιμορραγία που υφίστανται οι Βρυξέλλες από την συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, αυτή έχει ως αποτέλεσμα ολοένα και μεγαλύτερες απώλειες για τον Ρωσικό στρατό, απορροφώντας ολοένα και περισσότερο από την ισχύ του, ώστε να μην δυνηθεί σύντομα να στραφεί κατά χωρών της ΕΕ της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής.

Διαδοχικά κύματα Ρωσικών επιθέσεων-Τρομερός ο όγκος δυνάμεων και πυρός

Στις 14 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 265 πολεμικές εμπλοκές σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή, με τις περισσότερες επιθέσεις να απωθούνται στην κατεύθυνση του Ποκρόφσκ.

Ο εχθρός εξαπέλυσε δύο πυραυλικές επιθέσεις με 23 πυραύλους και 52 αεροπορικές επιθέσεις με 111 κατευθυνόμενες βόμβες.

 Αυτό αναφέρθηκε από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περίληψή του στις 08:00 επισημαίνοντας:

Επιπλέον οι Ρωσικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν 4239 βομβαρδισμούς, 169 εκ των οποίων από συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων, και χρησιμοποίησαν 4863 drones καμικάζι για επιθέσεις.

Ο επιτιθέμενος πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις, ιδίως, στις περιοχές των οικισμών Μπερεζίβκα, στην περιοχή του Χάρκοβο, Ποκρόβσκε, στην περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ, Τερνουβάτε, Τσερβόνε, Χουλιαΐπολε, Ορίχιβ και στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Την περασμένη ημέρα, η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό των Αμυντικών Δυνάμεων έπληξαν οκτώ περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού και έναν άλλο σημαντικό στόχο των Ρώσων εισβολέων.

Κατάσταση ανά κατεύθυνση

Στις κατευθύνσεις Βόρειο-Σλομποζάνσκι και Κουρσκ, πραγματοποιήθηκε σκληρή μάχη.

Ο εχθρός εξαπέλυσε τρεις αεροπορικές επιθέσεις, ρίχνοντας πέντε κατευθυνόμενες βόμβες, και πραγματοποίησε 199 βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων τριών από συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων.

Στην κατεύθυνση Νότου-Σλομποζάνσκι χθες, πραγματοποιήθηκαν 11 πολεμικές συγκρούσεις κοντά στο Βοβτσάνσκ, το Συνελνικόβε, το Οτράντνε, το Ντβοριτσάνσκε και προς το Κολοντιάζνε.

Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, πέντε εχθρικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη ημέρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέκρουσαν επιθετικές ενέργειες του εχθρού προς την Πετροπάβλιβκα, την Πιστσάνε και τη Νοβοπλατονίβκα.

Στην κατεύθυνση Λάιμαν, ο εχθρός επιτέθηκε 25 φορές, προσπαθώντας να προωθηθεί στις περιοχές των οικισμών Νοβογιεχόριβκα, Τβερντοχλίμποβε, Καρπίβκα, Κολοντιάζι, Σαντριχόλοβε, Μίρνι, Ζάριτσνε, Νοβοσελίβκα, Ντρομπίσεβε και προς τους οικισμούς Κοροβίν Γιαρ, Ολχίβκα, Ντρουζλιούμπιβκα, Νόβι Μιρ.

Στην κατεύθυνση Σλοβιάνσκ, Ουκρανοί στρατιώτες απέκρουσαν 17 εχθρικές επιθέσεις την περασμένη ημέρα. Οι μονάδες κατοχής προσπάθησαν να προχωρήσουν στις περιοχές Yampil, Dronivka, Serebryanka, Siversk και Pereizne.

Στην κατεύθυνση του Κραματόρσκ, καταγράφηκαν τέσσερις μάχες στις περιοχές Fedorivka, Vasiukivka, Maiske και Orikhovo-Vasylivka.

Στην κατεύθυνση Κωνστιαντίβκα , ο εχθρός πραγματοποίησε 35 επιθέσεις κοντά στο Shcherbynivka, Pleshchiivka, Rusynyi Yar και προς Kostiantynivka και Poltavka.

Στην κατεύθυνση του Πόκροβσκ, οι υπερασπιστές μας σταμάτησαν 107 επιθετικές ενέργειες του επιτιθέμενου στις περιοχές των οικισμών Volodymyrivka, Nykanorivka, Rodynske, Novopavlivka, Lysivka, Pokrovsk, Kotlyne, Udachne, Molodetske, Kotliaikhoe, και Kotliarivka.

Στην κατεύθυνση Ολεξάντριβκα, οι Αμυντικές Δυνάμεις απώθησαν 18 επιθέσεις κοντά στους οικισμούς Ιβάνιβκα, Ζελένι Χάι, Γιάλτα, Ολεξανδρογράφο, Στέποβε, Πρίβιλνε, Γεχόριβκα και Κρασνοχίρσκε.

Στην κατεύθυνση Χουλιάιπολε, ο εχθρός πραγματοποίησε 15 επιθέσεις, οι Ουκρανοί αμυνόμενοι απώθησαν επιθέσεις στις περιοχές Σολόντκε, Γιαμπλούκοβε και προς το Ζελένι Χάι και τη Βαρβαρίβκα.

Στην κατεύθυνση Ορίχιβ, ο εχθρός επιτέθηκε τέσσερις φορές κοντά στο Στεπνοχίρσκ και προς το Πριμόρσκε και τη Νοβοαντρίβκα.

Στην κατεύθυνση Πριδνιπρόβσκι, ο εχθρός δεν πραγματοποίησε επιθετικές ενέργειες την τελευταία ημέρα.

 Ουκρανικός Απολογισμός

Οι στρατιώτες μας προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις κατοχής σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και υπονόμευσαν ενεργά το επιθετικό δυναμικό του εχθρού στα μετόπισθεν.

Συνολικά, την τελευταία ημέρα, οι απώλειες των Ρώσων εισβολέων ανήλθαν σε 1.000 άτομα. Ο εχθρός έχασε επίσης έξι άρματα μάχης, 19 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 20 συστήματα πυροβολικού, ένα σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, δύο συστήματα αεράμυνας, 490 μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιχειρησιακού-τακτικού επιπέδου, 14 πυραύλους, δύο μονάδες ειδικού εξοπλισμού και 90 μονάδες οχημάτων γενικής χρήσης.

Tags
Back to top button