Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

"Βόμβες" Ρώσων για Πούτιν: Η "φιλελεύθερη ελίτ" θέλει την αντικατάστασή του

Περίεργα σενάρια φέρνουν στην επιφάνεια για την πραγματική κατάσταση στη Ρωσία, αλλά και για το μέλλον του Β. Πούτιν, ο οποίος είναι στην εξουσία πλέον των 20 ετών.         

Μιλάμε για απροσδόκητες εξελίξεις οι οποίες προμηνύονται στη Ρωσία το καλοκαίρι ή στις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω της άσχημης οικονομικής καταστάσης και άλλων παραγόντων.

Ετοιμάζει "αντίποινα" η Άγκυρα στη Γαλλία: Αντιδράσεις Τούρκων και μουσουλμάνων μετά το νομοσχέδιο Μακρόν

Ο Ρώσος οικονομολόγος Μιχαήλ Καζίν έκανε μια απροσδόκητη δήλωση λέγοντας ότι "στο τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους, οι φιλελεύθερες ελίτ της Ρωσίας θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν από την προεδρία της χώρας".

Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι ανάλογο από Ρώσους ειδικούς που είναι κοντά στο καθεστώς, σε μια αναπάντεχη πιθανή εξέλιξη που ίσως παραμονεύει για τον Ρώσο πρόεδρο.    

Ο Ρώσος ειδικός μοιράστηκε αυτό το σενάριο μαζί με τους χιλιάδες θεατές του καναλιού στο YouTube Aurora. 

Ο Καζίν πιστεύει ότι εκπρόσωποι διεθνών κολοσσών και εγχώριων εταιρειών, ενδιαφέρονται να αλλάξουν την πορεία της χώρας, και πιθανότατα να οργανώσουν ένα «κτύπημα» στο σημερινό καθεστώς του Πούτιν. 

Κατά τη γνώμη του, η πιο ευνοϊκή κατάσταση για τέτοιες ριζοσπαστικές κινήσεις μπορεί να εμφανιστούν στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου του 2021. 

“Σενάρια θέλουν τον Πούτιν να περνά ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που θα επιμηκυνθεί έως τις αρχές του φθινοπώρου” τονίζει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας. 

Ο ειδικός πιστεύει ότι εκπρόσωποι της φιλελεύθερης ελίτ μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στη Ρωσία. 

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί κάτοικοι της χώρας παρακολουθούν τη συνεχή αύξηση των τιμών και την παράλληλη πτώση των μισθών, τα οποία σε συνδυασμό με πρόσφατα πολιτικά γεγονότα (σύλληψη Ναβάλνι), μπορεί να ωθήσουν ορισμένα μεγάλα κομμάτια της ρωσικής κοινωνίας στην επιθυμία να «ταρακουνήσουν τα ύδατα», επιδεινώνοντας την κατάσταση στη χώρα και εκδιώκοντας τον ανεπιθύμητο Πούτιν από την προεδρία. 

"Εμφύλιος" στην Άγκυρα: Σοϊλού εναντίον Ακάρ μετά το φιάσκο που οδήγησε στον θάνατο 13 Τούρκους

Ο Μ. Καζίν υπενθύμισε ότι κατά μια έννοια μια παρόμοια κατάσταση αναπτύχθηκε την άνοιξη του περασμένου έτους, όταν τοπικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να εκπληρώσουν οδηγίες από την κεντρική κυβέρνηση, σχετικά με τις πληρωμές στον πληθυσμό ως μέρος της βοήθειας στα θύματα του κορονοϊού.

Τότε τα χρήματα δόθηκαν από την Μόσχα και η επιδείνωση της κατάστασης αποφεύχθηκε προς το παρόν όμως.

Η εκτίμηση του Ρώσου ειδικού δεν είναι η μόνη, μιας και έχουμε μια άσχημη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που εγκυμονεί πολλές αντιδράσεις για την γενικότερη πολιτική του Ρώσου προέδρου εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Εκτίμηση είναι ότι ένα μεγάλο μέρος και της ρωσικής ελίτ δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την λυκοφιλία του προέδρου τους με τον Ερντογάν, αφού αυτή δεν έχει αποφέρει τίποτα ουσιαστικό ούτε στον οικονομικό ούτε σε άλλους τομείς.

Προσβολές, νεο-οθωμανική αλαζονεία, προκλήσεις είναι το κύριο μενού των Τούρκων στους Ρώσους.

Από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στην Συρία το 2015, μέχρι τον Οθωμανικό χάρτη που περιλαμβάνει ρωσικές εκτάσεις, και την άρνηση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, οι ίδιοι θεωρούν ότι η Άγκυρα εμπαίζει την Μόσχα με τον πλέον σκαιώδη τρόπο.   

Τέλος είναι κατανοητό ότι ο Β.Πούτιν ευρίσκεται πολλά χρόνια στην εξουσία έχοντας πάθει την γνωστή “πολιτική ασθένεια” που παθαίνουν όλοι οι ηγέτες που ασκούν εξουσία για μακρύ διάστημα χάνοντας την επαφή με τον κόσμο.

"Ιπτάμενοι φονιάδες" περικυκλώνουν την Τουρκία: Αγορά-''μαμούθ'' με 30 Rafale ετοιμάζει ο Σίσι

Για αυτό και πιθανότατα, με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, η ίδια η ρωσική ελίτ που έφερε στην εξουσία τον Πούτιν, η ίδια και να τον “αντικαταστήσει” για να σώσει την παρτίδα. 

 

Tags
Back to top button