Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πώς θα φτιάξετε την καλύτερη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας!

Ποιος είπε ότι στη νηστεία θα πρέπει ν’ απαρνηθούμε τα γλυκά; Δείτε βημα βήμα πως θα φτιάξετε την πιο γευστική νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας που έχετε δοκιμάσει!


Η συνταγή για τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι εύκολη, οικονομική και άκρως λαχταριστή! Να είστε σίγουροι ότι όποιος τη δοκιμάσε δε θα πιστεύει ότι είναι νηστίσιμη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας είναι:

Υλικά για το παντεσπάνι:
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. ξύδι
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. νερό

Υλικά για την κρέμα:
500γρ φυτική κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
250 γρ κουβερτούρα
γλυκό κουταλιού της προτίμησής σου (προαιρετικά)


Υλικά για το σιρόπι:
2 φλυτζανάκια καφέ νερό
2 φλυτζανάκια καφέ ζάχαρη
1 βανίλια

Για την κρέμα:
Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και την βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη κρέμα σε σημείο βρασμού, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτε τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τη κουβερτούρα.

Περιμένετε ένα λεπτό και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο υγρό. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Όταν κρυώσει απλά το χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σοκολατένια σαντυγί.

Πως να ετοιμάσετε το παντεσπάνι για την τούρτα σοκολάτας:

Προθερμένεται το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα να αφρίσει, το ρίχνετε στο μπολ και συνεχίζετε με το σπορέλαιο και το νερό.

Χτυπάτε δυνατά με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.Βάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με μαργαρίνη και αλεύρι.

Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου και δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο, αν όχι ψήνετε λίγο ακόμη. Το αναποδογυρίζετε σε μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για το μοντάρισμα:

Βράζετε για 3 λεπτά το σιρόπι. Κόβετε το παντεσπάνι σε 2 ή 3 πάτους ανάλογα πως το θέλετε. Βάζετε τον πρώτο πάτο, ραντίζετ με το 1/3 του σιροπιού και προσθέτε το 1/3 της κρέμας. Αν θέλετε βάζετε και κομματάκια από γλυκό κουταλιού.

Βάζετε τον δεύτερο πάτο και συνεχίζετε , το ίδιο και με τον τρίτο. Στολίζετε με ροδέλες κουβερτούρας, τρούφα, γλυκό κουταλιού ή φρούτα.

Πηγή: ediva.gr

Tags
Back to top button