Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πώς τα ρωσικά μαχητικά Su-30SM πετούν με γαλλικά ηλεκτρονικά συστήματα μετά από 2 έτη κυρώσεων;

Μία έρευνα από από την διεθνή κοινότητα αναλυτών InformNapalm αποκάλυψε ένα ρωσικό κόλπο με το οποίο η Μόσχα καταφέρνει να παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις με αποτέλεσμα να συνεχίζει να επιχειρεί κανονικά μαχητικά αεροσκάφη της, ακόμη και τον τύπο Su-30SM που περιλαμβάνει δυτικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Πώς το Κάνουν οι Ρώσοι;

Πιο συγκεκριμένα και , η έρευνα των αναλυτών αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ARC Group αναλαμβάνει την συντήρηση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών χρησιμοποιώντας τεχνολογία γαλλικών αμυντικών εταιρειών, όπως της Thales και της Safran.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το ρωσικό μαχητικό Su-30SM, ο εξοπλισμός του οποίου περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά συστήματα γαλλικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων οθονών, συστημάτων πλοήγησης κλπ. Το Su-30SM αποτελεί σήμερα ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι του ρωσικού εναέριου στόλου, με την Μόσχα να επιχειρεί περίπου 130 μονάδες.

Η μελέτη της InformNapalm ανακάλυψε πως η εταιρεία ARC Group με έδρα το Καζακστάν βοηθά την ρωσική πολεμική αεροπορία να συντηρεί τα μαχητικά της, παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση έναντι της Μόσχας. Πώς το καταφέρνει αυτό; Η ARC Group λέγεται πως προσλαμβάνει πιστοποιημένους ειδικούς που γνωρίζουν πώς λειτουργούν τα συστήματα των γαλλικών εταιρειών Thales και Safran. Η εταιρεία τους πληρώνει αδρά για να συντηρούν και να επιδιορθώνουν τα ψηφιακά συστήματα γαλλικής παραγωγής που συναντώνται στα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η ARC Group υπέγραψε συμβόλαιο με μία ρωσική εταιρεία το 2021, συμφωνώντας στην επιδιόρθωση γαλλικής παραγωγής εξαρτημάτων των μαχητικών τύπου Su-30SM της Μόσχας. Έκτοτε ειδικοί πετούν από το Καζακστάν στην Ρωσία για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω εργασίες και με αυτόν τον τρόπο η Μόσχα παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ειδικοί είχαν εκπαιδευτεί από την εταιρεία Thales στην Γαλλία και έχουν λάβει ειδική πιστοποίηση στην συντήρηση και στην επιδιόρθωση αυτών των συστημάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταγωγή από το Καζακστάν. 

Η νέα αποκάλυψη επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

 

Tags
Back to top button