Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πώς ο πλουσιότερος άνδρας της Ρωσίας μπορεί να «γλιτώσει» από τις κυρώσεις

Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους Ρώσους μεγιστάνες που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τις 24 Φεβρουαρίου όταν οι στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν εισέβαλαν στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στη δέσμευση της θαλαμηγού του «Lady M», σύμφωνα με το  The Guardian.

Πρώην διευθυντής της CIA Στρατηγός Πετρέους: "Η Ρωσία δεν μπορεί να πάρει μεγάλες Ουκρανικές πόλεις εκτός αν τις ισοπεδώσει πλήρως"

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει καταφέρει να αποφύγει το «πάγωμα» του μεριδίου του, αξίας 1,1 δισ. ευρώ, στην Tui. Σύμφωνα με τον Guardian, αφού ο Μορντασόφ συμπεριελήφθη στις λίστες των κυρώσεων, πούλησε ένα μεγάλο μέρος του μετοχικού του μεριδίου στην Tui (το 29,9%) στην εταιρεία Ondero, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων.

Η Tui ανακοίνωσε ότι οι μεταβιβάσεις έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που ο Μορντασόφ μπήκε στην λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε. Βάσει των κυρώσεων, ολόκληρο το μερίδιό του στον μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο του κόσμου θα είχε «παγώσει», δηλαδή ο ίδιος δεν θα μπορούσε ούτε να πουλήσει τις μετοχές του, ούτε να πάρει τα μερίσματα. Παράλληλα, θα αδυνατούσε και να ψηφίσει στο Δ.Σ. της εταιρείας ή να εκμεταλλευτεί τα κέρδη από το μερίδιό του στην εταιρεία με οποιονδήποτε τρόπο. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο ίδιος παραιτήθηκε από το Δ.Σ.της Tui στις 2 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, η Tui επιβεβαίωσε ότι το μικρό μερίδιο που πέρασε στην Severgroup, αξίας 185 εκατ. ευρώ, έχει «παγώσει». Ο όμιλος σημείωσε όμως ότι δεν ξέρει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Ondero και εάν το μερίδιο που κατέληξε εκεί υπόκειται στις κυρώσεις της Δύσης.

«Δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν και πώς επιβάλλονται οι κυρώσεις εκεί. Η Tui θα ήθελε απλώς να λάβει ενημέρωση εάν υπάρχει μέτοχος πλειοψηφίας (στην Ondero). Οι υποχρεώσεις ενημέρωσης με βάση το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς στην Γερμανία εφαρμόζονται σε όλους τους μετόχους εταιρειών, ανεξαρτήτως της έδρας τους» ανέφερε εκπρόσωπος της Tui, σημειώνοντας πως «Η εταιρεία δεν μπορεί να εξετάσει το ζήτημα ή να εντοπίσει τους μετόχους της Ondero, καθώς η Tui και η γερμανική εποπτική αρχή BaFin δεν έλαβαν ενημέρωση σχετικά με επιπλέον δικαιώματα ψήφου».

Tags
Back to top button