
Στο κόκκινο επέστρεψε η Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να χάνει πάνω απο 2,8%, αν και υπάρχει μια άκρως θετική είδηση καθώς τα ομόλογα του σχεδίου Ηρακλης ( ομόλογα υψηλής διαβάθμισης senior ) θα σταθμιστούν με μηδενικό συντελεστή. Συνεπώς, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν επιπτώσεις στους ισολογισμούς τους. Η είδηση αυτή είναι γνωστή απο την περασμένη Παρασκευή στo επιτελείο της Eurobank, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Παφίλας στο protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά ταύτα οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές και ειδικότερα η Eurobank χάνει 7% φθάνοντας στα 0,3476 ευρώ – αν και ξεκίνησε στα 0,40 λεπτά.
Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 472 μονάδες χάνοντας 2,8%. Με βουτιά 6,5% η Eurobank στα 0,359 ευρώ. Πτώση 5,18% η Εθνική στα 0,8818 ευρώ. Βουτιά 10,6% για την Alpha bank στα 0,67 ευρώ. Με πτώση 4,57% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,96 ευρώ. Κέρδη 3,5% για τον Οτε στα 9,58 ευρώ. Βουτιά 5,46% γαι τον οπαπ στα 5,54 ευρώ. Πτώση 4,5% για την Aegean στα 3,82 ευρώ παρά τα θετικά αποτελέσματα και πτώση 3,6% στην Autohellas στα 3,74 ευρώ- αν και διανέμει υψηλό μέρισμα.