Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Π.Τσακλόγλου: «Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»

O υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου επιβεβαίωσε μέσα από τις δηλώσεις του ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο ίδιος μάλιστα, κάλεσε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης υπό το φόβο μεταβολής των ορίων ηλικίας, να το ξανασκεφτούν, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να τους οδηγήσει στην απώλεια μίας υψηλότερης σύνταξης, λόγω των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης τα τελευταία έτη.

«Το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας δεν  έχει διαφοροποιηθεί αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει», επισήμανε.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος μετέφερε την αγωνία των ασφαλισμένων, αναφορικά με τον νόμο του 2015 για τα μεταβατικά όρια ηλικίας, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε πως: «Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος παρέχει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από την ηλικία των 67 ετών ή πριν από τα 62 έτη, ακόμη κι αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.

«Στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε εμφατικά: «κατά συνέπεια, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέχρι σήμερα ή αυτό θα συμβεί εντός του 2021 πως δε θα πρέπει να υφίσταται καμία σύγχυση και καμία ανησυχία».

Tags
Back to top button