Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Πρώην σύμβουλος Κ.Καραμανλή: «Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης ανέλαβε τα ασυνόδευτα; - Φέρει τεράστια πολιτική ευθύνη»

Ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Κώστα Καραμανλή, Κώστας Καραχάλιος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή έθεσε το ερώτημα για τον λόγο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε όλες τις αρμοδιότητες για τους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται σύμφωνα με τα ΜΜΕ να «σπρώχνονταν» στον Λιγνάδη από ΜΚΟ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραχάλιος αναφέρει συγκεκριμένα: «αυτή την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά την πήρε απευθείας ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του. Ξέρετε ποιές είναι οι δύο αρμοδιότητες που έχει ο κ. Μητσοτάκης απευθείας από τις εκατοντάδες που έχει η κυβέρνηση; Την ΕΥΠ που και εδώ τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας και την υπόθεση των μεταναστών. Έφτιαξε ειδική γραμματεία κάτω από τον κ. Σκέρτζο που είναι το δεξί του χέρι και έβαλε την κυρία Ειρήνη Αγαπιδάκη, φίλη Δοξιάδη και Λιγνάδη να είναι υπεύθυνη». 

«Γιατί ποινικοποιούνται οι φιλίες;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Οι δομές αυτές φέρεται ότι πέρνανε τα παιδιά τα πηγαίναν στο θέατρο, για να τους κάνει μαθήματα θεατρικής παιδείας κατά παρέκκλιση ο κ. Λιγνάδης» τονίζει ο τέως σύμβουλος του κ. Καραμανλή.

«Άρα κατά τη γνώμη σας αφού δεν ποινικοποιούνται οι φιλίες, υπάρχει κύκλωμα», αυτό λέτε, επιμένει ο δημοσιογράφος.

Και ο κ. Καραχάλιος απαντάει:

«Εγώ βάζω το ερώτημα αν πρέπει να εξεταστεί, αλλά επειδή με ρωτήσατε για την ευθύνη, σαφέστατα έχει την πολιτική ευθύνη. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας, το ζήτημα των επενδύσεων. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Κώστας Καραμανλής, το ζήτημα ευρύτερα του Πολιτισμού, γιατί τότε είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, νομίζω το είχε κάνει ο Λ. Παπαδήμος, γιατί η προτεραιότητα ήταν τότε το θέμα του Μνημονίου και των δημοσίων εξόδων. 

Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει την ΕΥΠ δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς; Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει τα ασυνόδευτα; Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το ελληνικό κράτος αυτές ήταν οι προτεραιότητες; Έχουμε έλεγχο της πληροφορίας και έλεγχο των ασυνόδευτων; Αν λοιπόν αυτός ήθελε να έχει έλεγχο των ασυνόδευτων η πολιτική του ευθύνη είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα. Εγώ αυτό λέω».

 

Tags
Back to top button