Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 60χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Μετά την σύλληψή του και την κακουργηματική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του για επικίνδυνη οδήγηση με θάνατο και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας άδειας, ο ανακριτής μετέβη σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 60χρονος και έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Έτσι, θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη και τουλάχιστον μέχρι τότε θα παραμείνει φρουρούμενος.

Σημειώνεται ότι, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε ότι ο 60χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν πιάσει το τιμόνι του αυτοκινήτου που αποδείχθηκε μοιραίο. Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του έδειξε ότι ήταν 1,24 g/l, άρα 0,62 mg/lt εκπνεόμενου αέρα.

Τέσσερις συλλήψεις σε δύο χρόνια

Στο μεταξύ, ούτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις φορές συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης ο 60χρονος τα τελευταία δύο χρόνια. Χαρακτηριστική, μάλιστα, είναι η περίπτωση στις 20 Αυγούστου του 2024 όταν σε διάστημα λίγων ωρών «πιάστηκε» να οδηγεί δύο φορές μεθυσμένος. Για αυτόν τον λόγο, την τελευταία φορά, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για δέκα έτη, ωστόσο συνέχισε να οδηγεί.

«Δύο τσίπουρα ήπια, δεν ήθελα να σκοτώσω»

Ο μοιραίος οδηγός μιλάει στο protothema.gr και τονίζει ότι εύχεται να ήταν ο ίδιος στην θέση της 50χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, ενώ υποστηρίζει ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης από ανάγκη, προκειμένου να βάλει τα προς το ζην. Επίσης, παραδέχεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ λέγοντας ότι είχε πιει «δύο ποτηράκια τσίπουρο» όμως υποστηρίζει ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν τον τύφλωσαν τα φώτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε η γυναίκα που σκοτώθηκε ακαριαία μετά την σύγκρουση.

«Είμαι συγκλονισμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας. Άλλωστε, μετά τον θάνατο του αδελφού και της μητέρας μου δεν έχω ζωή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι ζει με τον πατέρα του ο οποίος του απαγορεύει μέχρι και να κάνει μπάνιο στο σπίτι τους.

Μιλώντας για την ημέρα που αποδείχθηκε μοιραία για την 50χρονη η οποία έχασε τη ζωή της ενώ πήγαινε να πάρει το παιδί της από το ΚΔΑΠ, ο 60χρονος αναφέρει ότι «ήμουν στο καφενείο του Κολχικού και πράγματι ήπια αλκοόλ. Δύο τσίπουρα αλλά είχα φάει. Μετά ήπια δύο σόδες και καφέ».

Σχετικά με τη στιγμή της σύγκρουσης υποστηρίζει ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του όταν το όχημα από την απέναντι μεριά του δρόμου τον τύφλωσε με τα φώτα του. «Έπαιξα και εγώ τα δικά μου φώτα για να τα χαμηλώσει. Ύστερα άκουσα ένα "μπαμ" και βρέθηκα σμπαράλια στην άσφαλτο. Τραυματίστηκα, το πόδι μου ήταν παγιδευμένο. Δε θυμάμαι τίποτα άλλο γιατί λιποθύμησα και μόλις άνοιξα τα μάτια μου ήμουν στο νοσοκομείο».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα είναι φριχτό και δεν έπρεπε να το κάνω, δεν ήθελα να σκοτώσω άνθρωπο και δεν ήπια για να βγω να σκοτώσω. Ήθελα να πάω σπίτι μου να πάρω αγκαλιά την εικόνα του αδερφού μου που έχει πεθάνει», καταλήγει.

«Ανθρώπινο ερείπιο»

Θεσσαλονίκη: Απείλησε ότι θα τη σφάξει αν δεν σβήσει όλους τους άνδρες από το Facebook

Σε δήλωση της η δικηγόρος - ποινικολόγος που τον εκπροσωπεί, Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία τον συνάντησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι «ένα ανθρώπινο ερείπιο».

«Συνάντησα τον άνθρωπο που ευθύνεται για αυτό το φριχτό τροχαίο μπήκα και εγώ το ίδιο προκατειλημμένη όπως όλοι. Δεν θα πω κάτι άλλο όταν έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή πέρα από συλλυπητήρια και πόσο συγκλονισμένος είναι ο ίδιος, αλλά κυριολεκτικά συνάντησα ένα ανθρώπινο ερείπιο. Δεν υπερβάλω σε τίποτα. Είναι ένας άνθρωπος που η μοίρα τον έχει χτυπήσει από παντού. Είναι μόνιμος στον ΟΚΑΝΑ από το 2000, η αγάπη της ζωής του ήταν η μητέρα του και ο αδερφός του που πέθαναν πολύ γρήγορα. Είχε παρηγοριά τον αδερφό του γιατί με τον πατέρα του δεν έχει καλές σχέσεις, είναι πολύ ηλικιωμένος, βαρήκοος και σχεδόν τον αντιπαθεί. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να του μιλήσεις και κλαίει συνεχώς. Επαναλαμβάνει, χωρίς να θέλει να κρύψει κάτι αλλά είναι η αλήθεια, ότι «μακάρι να πέθαινα εγώ στη θέση της. Από την ώρα που έχασα τον αδερφό μου και τη μητέρα μου δεν έχω ζωή. Πουλάω κάλτσες, πουλάω εσώρουχα για να ζήσω γιατί δεν έχω οικογένεια», αναφέρει η κυρία Ανάσογλου.

«Καλώς κάνει ο νόμος και αυστηροποιήθηκε γιατί θρηνούμε συνεχώς θύματα από οδηγούς που δεν προσέχουν. Όμως όταν έχουμε δει παρόμοιες καταστάσεις με νεαρά κορίτσια που καλά κάνουν και βρίσκονται στο σπίτι τους, ένα ανθρώπινο ερείπιο, με έναν πνεύμονα κατεστραμμένο που μπορεί να μείνει έτσι για πάντα, με πατέρα που ήρθε μια φορά και του πέταξε ρούχα και δεν απαντάει στα τηλέφωνα, καλό θα ήταν η πολιτεία να καταβάλει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα. Πλήρωσε θα πληρώσει και θα πληρώνει για πάντα αλλά να μην είναι το εξιλαστήριο θύμα.

Δεν του είχαν πάρει το δίπλωμα για 10 χρόνια. Του το επέστρεψαν και μετά του το ξαναπήραν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο άνθρωπος όταν οδηγούσε, οδηγούσε μόνο για να πουλήσει αυτά που πουλούσε για να βγάλει τα προς το ζην. Πήγαινε σε αυτή την περιοχή μόνο και μόνο για να πουλάει γαιτι από αλλού τον έδιωχναν. Βρήκε εκεί κάποιους ανθρώπους που του συμπεριφέρονταν σαν άνθρωπο και όχι σαν σκουπίδι», κατέληξε η κυρία Ανάσογλου.

Tags
Back to top button