Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Προστασία πρώτης κατοικίας - Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι τράπεζες θα χρηματοδοτούν τον δικηγόρο του δανειολήπτη»

Η αμοιβή του δικηγόρου για την ένταξη των δανειοληπτών στη ρύθμιση προστασίας α’ κατοικίας θα επιβαρύνει τις τράπεζες ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργίαδης μετά από συνάντηση που είχε για τη συμμετοχή των δικηγόρων στη νέα διαδικασία όπου και καθορίστηκαν οι αμοιβές τους.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «συναντηθήκαμε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρη Βερβεσό, διότι στην τροποποίηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, συμφωνήσαμε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, εφόσον ο αιτούμενος προστασίας δανειολήπτης κάνει χρήση δικηγόρου, οι τράπεζες να χρηματοδοτούν τον δικηγόρο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εξασφαλίσει ο δανειολήπτης την προστασία της κατοικίας του».

Kαθορίστηκαν, μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών και του προέδρου της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, οι δικηγορικές αμοιβές για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού και προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στη συνάντηση όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστος Σταϊκούρας και Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης αποφασίστηκε:

  • Εάν στη σύνταξη της αίτησης του οφειλέτη για τη ρύθμιση των οφειλών του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους συνέπραξε πληρεξούσιος δικηγόρος, τότε, ανεξάρτητα εάν η αίτηση υπογράφεται ή μη από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, ο τελευταίος δικαιούται αμοιβής ύψους 120 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, η οποία προκαταβάλλεται από την πιστώτρια τράπεζα, που είναι πρώτη στην υποθήκη τάξη επί της προς διάσωση κύριας κατοικίας.
  • Στην περίπτωση που ο οφειλέτης που αιτείται τη συναινετική ρύθμιση των οφειλών του εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο, και επιτευχθεί ρύθμιση, η πιστώτρια τράπεζα που είναι πρώτη στην υποθήκη τάξη, καταβάλλει ως ελάχιστη δικηγορική αμοιβή στον πληρεξούσιο δικηγόρο του αιτούντος, το ποσό των 220 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Tags
Back to top button