Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Προς εκτόνωση της έντασης σε Ουκρανία, Κριμαία και Νέα Ρωσία - Αναστεναγμός ανακούφισης από Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την από τα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο θα παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε την κορυφαία στρατιωτική διοίκησή της να αρχίσει από αύριο, Παρασκευή, την επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στα σύνορά μας αποκλιμακώνει αναλογικά την ένταση», ανέφερε σήμερα ο Ζελένσκι με tweet του.

«Η Ουκρανία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, ωστόσο χαιρετίζει κάθε βήμα για τη μείωση στρατιωτικής παρουσίας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», συμπλήρωσε.

 

 

Η ανακοίνωση του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού αμέσως μετά την διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας άσκηση απόβασης ήρθε να βάλει τέλος στην κλιμάκωση της έντασης, αφού πλέον το Κίεβο «έχει βάλει την ουρά στα σκέλια»:

«Οι δυνάμεις της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 41η Στρατιά της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 7η, 76η και 98η Αερομεταφερόμενες Μεραρχίες θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι την 1η Μαίου. Από τις 23 του μήνα δυνάμεις της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα επιστρέψουν στις βάσεις τους. Ο στόχος των μαζικών στρατιωτικών ασκήσεων έχει επιτευχθεί και τα στρατεύματα επιστρέφουν» ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

Tags
Back to top button