Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Προς αναβολή η συζήτηση στο ΣτΕ για την υπαγωγή στο υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μνημείων

Σε αναβολή φαίνεται πως οδηγείται η αυριανή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και δύο Δήμων σχετικά με την υπαγωγή στο υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, κ.α.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν έχουν σταλεί από το δημόσιο τα σχετικά στοιχεία με αποτέλεσμα η εισηγήτρια στην  αίτηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  και των Δήμων Πατρέων και Σπάρτης, να αναβάλει την συζήτηση.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο Δ΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν οι αιτήσεις των Δήμων Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ιωαννιτών, Κερατσινίου–Δραπετσώνας, Χανίων, Χαλανδρίου και Ωραιοκάστρου και του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με την πάρεδρο να προτείνει την έκδοση προδικαστικής απόφασης. Με αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τάσσεται ρητή προθεσμία στους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης ώστε να διαβιβάσουν στο ΣτΕ τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία όπως και να σταλούν οι  θέσεις του δημοσίου ώστε να συζητηθούν οι αιτήσεις ακύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσφεύγοντας ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές παράνομες και αντίθετες στην διεθνή σύμβαση της Γρανάδας οι αποφάσεις με τις οποίες μεταβιβάζονται προς εκποίηση στο υπερταμείο αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, μουσεία, προστατευόμενες περιοχές Natura και Ramsar, δασικές εκτάσεις αιγιαλοί, υδρότοποι, κ.λπ., 10.119 ακινήτων του Δημοσίου.

 

Tags
Back to top button