Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Προανακριτική για Ν.Παππά: Εξετάστηκε ο Χ.Νικολάου

Τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, Χρήστο Νικολάου εξέτασε σήμερα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής προσκείμενες στη ΝΔ ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι γνώρισε τον κ. Παππά σε μάζωξη στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα, ότι ο επιχειρηματίας σύστησε στους παρευρισκόμενους τον πρώην υπουργό, και ότι οι κ.κ. Παππάς και Καλογρίτσας έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ερωτηθείς ο μάρτυρας για το χρόνο της συγκέντρωσης, φέρεται να είπε: «Εικάζω ότι έγινε στις 20/7/2016, στα γενέθλια του κ. Καλογρίτσα».

Σε ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή εάν η ιστορία του καναλιού ήταν σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση, ο κ. Νικολάου φέρεται να ανέφερε πως ο κ. Καλογρίτσας του είχε πει ότι είχε την αποδοχή της.

Η σύμβαση

Σχετικά με τη σύμβαση της CCC των Χούρι με την Τοξότης ΑΕ του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Νικολάου ερωτήθηκε «αν το έργο ήταν τεχνικό θα είχατε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα;».

Ο κ. Νικολάου φέρεται να απάντησε ότι αν ήταν τεχνικό θα το ήξερε και ότι θα τον είχε καλέσει ο κ. Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, (αλλά) αφορούσε τη δημιουργία καναλιού τηλεόρασης. Η σύμβαση μεταξύ τους ήταν εικονική, και τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, φέρεται να είπε ο κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση, και μετά από ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικολάου φέρεται να τοποθέτησε χρονικά τη συγκέντρωση τα Χριστούγεννα του 2016, στη γιορτή του κ. Καλογρίτσα, ότι συμμετείχαν περί τα 200 άτομα, ενώ σε ερώτηση εάν ήταν καλεσμένοι και από άλλους πολιτικούς χώρους φέρεται αν είπε:

«Πιθανόν. Κατά καιρούς πάντως έχω δει και πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους». Ερωτηθείς εάν είδε συγκεκριμένα τον κ. Θεοδωρικάκο, κουμπάρο του κ. Καλογρίτσα, απάντησε καταφατικά.

Δεν είχε πληρώσει το παράβολο

Σύμφωνα πάντα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτηθείς εάν γνωρίζει ότι υπάρχει απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου, «που αυτή τη σύμβαση που εσείς ονομάζετε εικονική την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη και πραγματική» ο κ. Νικολάου φέρεται να απάντησε ότι ναι, το γνωρίζει.

Επίσης, σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το λόγο που δεν παρέστη στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο κ. Καλογρίτσας, ο κ. Νικολάου φέρεται να είπε: Διότι (ο κ. Καλογρίτσας) δεν είχε να πληρώσει το παράβολο.

Εξάλλου, απαντώντας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Χρ. Καλογρίτσα – Χούρι, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος στις 4/7/2017, ο κ. Νικολάου φέρεται να είπε ότι στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η επιστροφή των 3 εκατ. από Καλογρίτσα σε Χούρι καθώς επίσης και ένα νέο πραγματικό έργο βάσει του οποίου θα επέστρεφε ο Καλογρίτσας τα χρήματα στον Σάμερ Χούρι.

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του κ. Νικολάου, η επιτροπή έχει προγραμματίσει να καλέσει τον κ. Καλογρίτσα για την Τετάρτη και Παρασκευή μετά το Πάσχα, με την υπόμνηση ότι υπάρχει και η δυνατότητα βίαιης προσαγωγής ενός μάρτυρα.

Πηγές ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, από την κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Νικολάου:

  1. Επιβεβαιώθηκε η εικονικότητα της σύμβασης για υπεργολαβία και ότι η μόνη σύμβαση ήταν η δημιουργία του καναλιού,
  2. Επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της τότε κυβέρνησης για το κανάλι Καλογρίτσα, και
  3. Αποκαλύφθηκε ότι το 2016, λίγο πριν τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς γιόρτασε στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα, όπου οι σχέσεις τους ήταν άριστες και τον γνώρισε σε όλους τους καλεσμένους.

Οι πηγές της ΝΔ σημείωναν επίσης ότι λίγο μετά το πάρτι, ο κ. Καλογρίτσας κάνει εταιρεία για να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκαναν λόγο για συνέχιση της «φαρσοκωμωδίας» στην Προανακριτική, σημειώνοντας: Ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, «επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού». Επίσης ότι «το ίδιο είχε αποδειχθεί από το συμφωνητικό που κατέθεσε στην επιτροπή ο Κυριάκος Τόμπρας».

Τόνισαν, δε, ότι «ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Tags
Back to top button