Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκε πρόβα τελετής έναρξης με 55 σκάφη στο Σηκουάνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

 Απομένουν 39 ημέρες πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι ενώ οι διοργανωτές επιταχύνουν τον ρυθμό των ετοιμασιών κάνοντας και τις απαραίτητες πρόβες.

Πενήντα πέντε σκάφη που επρόκειτο να υποδεχθούν τις αποστολές κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στο Σηκουάνα συμμετείχαν το πρωί της Δευτέρας (17.06.2024) σε μια πλήρη πρόβα στον ποταμό, 39 ημέρες πριν από την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού που θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι.

Αυτή η πρόβα, μεταξύ της γέφυρας Αούστερλιτς (Pont d’Austerlitz) και της γέφυρας Ιένα (Pont d’Iena), ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές λόγω της υπερβολικής ροής του ποταμού εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών την άνοιξη.

Μια πρώτη πρόβα έγινε επίσης στις 17 Ιουλίου 2023, εκείνη τη φορά με περίπου σαράντα σκάφη.

«Το πρώτο συμπέρασμα της πρώτης δοκιμής, ήταν ξεκάθαρα ότι καθυστερήσαμε λίγα λεπτά», θυμάται ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής τελετών της οργανωτικής επιτροπής.

«Μάθαμε από αυτό, συνεχίζουμε να προπονούμαστε και σήμερα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο τηρήθηκε ο συγχρονισμός Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.» διαβεβαίωσε.

Τα σκάφη θα πρέπει να κάνουν χρόνο 45 λεπτά για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους. Πενήντα πέντε σκάφη λοιπόν ξεκίνησαν από τη γέφυρα Αούστερλίτς γύρω στις 6:30 (ώρα τοπική) το πρωί της Δευτέρας, η κυκλοφορία του Σηκουάνα είχε διακοπεί στις 4:30 π.μ. για αυτή τη δοκιμή.

«Το όλο θέμα στο οποίο προπονούμαστε είναι αυτό της χρονομέτρησης, είναι αυτό της ικανότητας των σκαφών φυσικά να πλέουν μαζί, αλλά πάνω απ’ όλα να διατηρούμε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να μπορούμε να παρουσιάζουμε τις αντιπροσωπείες μας στο μέρος που το θέλουμε», εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής τελετών της οργανωτικής επιτροπής.

Στις 24 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί δοκιμασία ίδιας φύσης αλλά αυτή τη φορά και με τα 89 σκάφη. Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα αφορά τη ροή του Σηκουάνα, η οποία αυξάνεται με τις βροχοπτώσεις και κάνει την πλοήγηση πιο δύσκολη:

«Η ροή του ποταμού έχει πέσει αρκετά και αρκετά γρήγορα. Αρχίζουμε να είμαστε πολύ πιο κοντά στις συνθήκες που συνήθως παρατηρούνται τον Ιούλιο», εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πρόκειται να διεξαχθεί το βράδυ της 26ης Ιουλίου κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του ποταμού Σηκουάνα.

Tags
Back to top button