Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πότε δεν μπορώ να Κοινωνήσω; (βίντεο)

Η Θεία Κοινωνία, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού μας δίνει ζωή και όχι απλή, αλλά αιώνια ζωή. Όπως διαβάζουμε στην Αγία Γραφή, ο ίδιος ο Χριστός μας είπε: «ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον».


Η Θεία Κοινωνία είναι η στιγμή που ενωνόμαστε με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τον κάθε πιστό χριστιανό και πνευματική κορύφωση της πνευματικής ζωής μέσα στην ορθόδοξη Εκκλησία μας. Γι’ αυτό το λόγο η Εκκλησία μας, έχει κάποιες φάσεις προετοιμασίας του ανθρώπου πριν την Θεία Κοινωνία.


Σημαντικές προϋποθέσεις για να Κοινωνήσουμε, είναι το να εξετάσουμε τον εαυτό μας με πολλή προσοχή όπως μας λέει και ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή κεφ.11, στιχ.28, είναι η μετάνοια και η εξομολόγηση. Όμως κάποιες φορές δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την Θεία Κοινωνία.


Ποια περίοδο μπορούμε να Κοινωνάμε; Κάθε πότε μπορώ να Κοινωνήσω; Μπορώ να Κοινωνήσω με τις αμαρτίες που έχω; Ποιος μπορεί να μου πει αν θα Κοινωνήσω; Ποιες αμαρτίες γίνονται εμπόδιο για την Θεία Κοινωνία; Μπορώ να Κοινωνήσω όταν δεν έχω εξομολογηθεί; Ποια αμαρτήματα είναι εμπόδιο για την Θεία Κοινωνία και ποια όχι;

 

Tags
Back to top button