Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ποτάμι: Η ΔΗΣΥ μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη λύση για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα

«Η παγίωση ενός μικρού πολιτικού σχήματος που θα κινείται από εκλογές σε εκλογές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πολιτική ζωή της χώρας».

Τα παραπάνω δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και προσθέτει: «βασικός παράγοντας τόσο για την δημοσκοπική καθίζηση του Ποταμιού όσο και για τις απώλειες μελών, στελεχών και βουλευτών υπήρξε η αμφιθυμία η οποία χαρακτήριζε, και ακόμη χαρακτηρίζει την στάση του τόσο στο μείζον ζήτημα της σύγκλισης με τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου χώρου όσο και στο θέμα της αποσαφήνισης των στρατηγικών του επιλογών».

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη υπογραμμίζει ότι «ως επικεφαλής ενός κόμματος με αναιμικές εσωκομματικές διαδικασίες αναπόφευκτα χρεώνεται και τις βασικές επιλογές σε πρόσωπα και πολιτικές και, κατά το μάλλον ή ήττον, την φθίνουσα πορεία του κόμματος».

Ο κ. Μπαργιώτας εκτιμά ότι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στον χώρο είναι περισσότερο αναγκαία πάρα ποτέ, τονίζει ότι «δεν μπορεί να ευοδωθεί καμιά ενωτική προσπάθεια χωρίς την συνεργασία και τη σύγκλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου» και υποστηρίζει ότι «το οργανωτικό σχήμα της ΔΗΣΥ, παρά τις αδυναμίες, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη ενδιάμεση λύση στο δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα». Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν το Ποτάμι πρέπει να κατέβει αυτόνομο στις εκλογές ή πρέπει να γίνουν προσπάθειες συνεργασία με τη ΔΗΣΥ τη ΔΗΜΑΡ και τις άλλες δυνάμεις του χώρου, απαντά: «Το Ποτάμι υπήρξε φορέας τολμηρών πολιτικών απόψεων. Σε πολλές περιπτώσεις υιοθετήσαμε και προωθήσαμε τις πιο ριζοσπαστικές, εκσυγχρονιστικές θέσεις. Ταυτόχρονα, πολλοί από εμάς έχουμε σαφείς πολιτικές και ιδεολογικές συγγένειες με την κεντροαριστερά και την σοσιαλδημοκρατία που ιστορικά -και παρά τα προβλήματα- παρήγαγαν τις σοβαρότερες εκσυγχρονιστικές προσπάθειες στη χώρα. Όχι τυχαία, η επιτροπή διαλόγου μεταξύ των κομμάτων κατέληξε σε ένα κείμενο κοινών πολιτικών θέσεων, που θεωρώ πως αποτελεί και σήμερα μια στέρεη βάση σύγκλισης και συνεργασίας. Θεωρώ πως η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στο χώρο, ικανού να επηρεάσει άμεσα την κυβερνησιμότητα της χώρας και να σύρει τους «μονομάχους» των άκρων σε μια συναινετική διαδικασία, είναι περισσότερο αναγκαία πάρα ποτέ. Πιστεύω πως η επιδίωξη συγκλίσεων και συμμαχιών στο χώρο του κέντρου είναι καθήκον όλων μας. Δεν μπορεί να ευοδωθεί καμιά ενωτική προσπάθεια χωρίς την συνεργασία και τη σύγκλιση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου. Θεωρώ πως το ζήτημα του αρχηγού και των οργανωτικών λύσεων που θα επιλεγούν είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την πιεστική ανάγκη της ενοποίησης. Το οργανωτικό σχήμα της ΔΗΣΥ, παρά τις αδυναμίες, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη ενδιάμεση λύση στο δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού φορέα».

Για την αξιολόγηση και το τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο βουλευτής του Ποταμιού σημειώνει ότι «θα περίμενε κανείς πως η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιούσε τις διαφορές του ΔΝΤ με την ΕΕ προς όφελος των ελληνικών θέσεων». Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του κ. Μουλόπουλου στη διοίκηση του ΔΟΛ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση που θέλει να αυτοαποκαλείται προοδευτική ανέσυρε μεθόδους και λύσεις που θυμίζουν Κοσκωτά».

Tags
Back to top button