Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πολωνία: 100.000 οι νεκροί - Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης

Ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 στην Πολωνία έσπασε το φράγμα των 100.000, σήμερα Τρίτη, καθώς η διστακτικότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού να εμβολιαστεί και η απροθυμία πολλών να συμμορφωθούν με τα περιοριστικά μέτρα πυροδότησαν την έξαρση των μολύνσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους και γιατρούς της χώρας.

Ο δείκτης θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων ήταν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των υψηλότερων παγκοσμίως, σύμφωνα το «Our World in Data» του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς ήταν πάνω από 57 σε σύγκριση με τους 35 στις ΗΠΑ και τους 37 στη Ρωσία.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι άλλη μία θλιβερή ημέρα, ειδικότερα επειδή ξεπεράσαμε το φράγμα των 100.000 θανάτων από Covid-19», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζιέλσκι στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

Οι ΗΠΑ στέλνουν F-16 στην Πολωνία για κοινή εκπαίδευση "ταχείας ανάπτυξης" εν μέσω εντάσεων στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση δίστασε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. «Η Πολωνία είναι η χώρα με τη χαμηλότερη ίσως προθυμία εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη και αυτό είχε φανεί από τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης», παραδέχθηκε ο Νιτζιέλσκι.

Ο Κονστάντι Σουλντρζίνσκι, γιατρός και επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο χαμηλός δείκτης εμβολιαστικής κάλυψης είναι ένα μόνο μέρος του προβλήματος, με τους πενιχρούς υγειονομικούς πόρους να επιδεινώνουν την κατάσταση. Οι υφιστάμενοι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται με τη δέουσα αυστηρότητα, συμπλήρωσε. «Δεν χρησιμοποιούμε πιστοποιητικά Covid και οι έλεγχοι για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων είναι πλημμελείς. Οι πολίτες δεν φορούν μάσκες και δεν αποφεύγουν τον συνωστισμό είτε σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς χώρους», σημειώνει.

Πολωνία: Διαρρήκτης προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς προσποιούμενος το μοντέλο της βιτρίνας

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε την Τρίτη ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν σταθερά υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων σε καθημερινή βάση. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί περαιτέρω αύξηση μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, επιβλήθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα τον Δεκέμβριο.

Μέχρι τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως το 7-8% των κρουσμάτων καθημερινά σχετιζόταν με την παραλλαγή Όμικρον.

Σήμερα Τρίτη, η Πολωνία ανακοίνωσε 11.406 νέα κρούσματα κορονοϊού και 493 θανάτους ασθενών από επιπλοκές της Covid-19. Στα τέλη Δεκεμβρίου ο αριθμός των θυμάτων μέσα σε διάστημα 24 ωρών έφθασε στα 794, ενώ το ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας ήταν 954 τον περασμένο Απρίλιο.

Tags
Back to top button