Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Politico: «Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε κανένα μέτρο προστασίας παρά τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στους Έλληνες»

στο σάλο που έχει ξεσπάσει μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα που απεικονίζουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα να κάνουν ποδηλασία βουνού στην Πάρνηθα χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας την στιγμή που ζητούν από τους πολίτες να κάθονται κλεισμένοι στα σπίτια τους κοιτώντας το... ταβάνι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο περιστατικό (μάλλον καθόλου) αλλά καθημερινώς προκαλούν ενοχικά και τρομολαγνικά σύνδρομα στους Έλληνες πολίτες.

«Η τοποθεσία βρίσκεται στα βόρεια της Αθήνας, μιάμιση περίπου ώρα μακριά από την κατοικία τους. Το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε ποδηλασία παρόλο που, σύμφωνα με τους περιοριστικούς κανόνες που έχουν επιβληθεί με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας, επιτρέπεται η άσκηση μόνο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.»

Ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι οι εικόνες δείχνουν επίσης το ζευγάρι να ποζάρει σε φωτογραφίες με πολλούς περαστικούς, χωρίς κανένας από αυτούς να φοράει μάσκες ή να σέβεται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπερασπίστηκε τον Πρωθυπουργό την Τετάρτη, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης κατηγορείται ότι είναι άνθρωπος» και ότι «δεν θα αρνιόταν ποτέ να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» αν κάποιος τον πλησίαζε. Αυτό ωστόσο δεν καθησύχασε την αντιπολίτευση που ανταπάντησε λέγοντας ότι «το να κατηγορείς τους πολίτες για τη στάση τους, ενώ αρνείσαι να ακολουθήσεις τα απαραίτητα μέτρα δεν είναι καθόλου ανθρώπινο.

Είναι ένα σημάδι αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης », δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης Σύριζα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης συνέδραμε τον Στ. Πέτσα για να υπερασπιστεί τις ενέργειες του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι επιτρέπεται στους ανθρώπους να πάνε οπουδήποτε θέλουν για να ασκηθούν.

«Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, η Πάρνηθα είναι γεμάτη από ανθρώπους που πηγαίνουν στο δάσος. Και είναι εντάξει, μπορούν να πάνε», είπε. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, η άσκηση επιτρέπεται μόνο κοντά στον τόπο κατοικίας.

Εκτός από τις φωτογραφίες, κυκλοφόρησε στον ελληνικό Τύπο ένα βίντεο της Μαρέβα Μητσοτάκη με μοτοσικλέτα τύπου motocross – κάτι το οποίο απαγορεύεται σε αυτήν την περιοχή του βουνού για περιβαλλοντικούς λόγους, καθώς είναι εθνικό πάρκο, προκαλώντας έντονη κριτική από το τοπικό  παράρτημα της Greenpeace.

Είπαμε άλλοι νόμοι ισχύουν για τους πολίτες και άλλες ελευθερίες υπάρχουν για τους κρατούντες...
 

Tags
Back to top button