Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - «Ανεπαρκής ο Α.Τσίπρας - Πολιτικός απατεώνας ο Κ.Μητσοτάκης»

Η απόφαση του Eurogroup στάθηκε αφορμή για να ανεβούν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκης και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Μετά την ένταση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικό απατεώνα» και υποστηρίζοντας πως δεν έδωσε απαντήσεις, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Μετά από 61 λεπτά ομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε λέξη να πει για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ. Απλώς σιώπησε. Δεν απάντησε για τη δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση στο χθεσινό (11.06.2020) Eurogroup για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο τέλος Ιουλίου. Και εδώ σιώπησε. Και μετά τις ένοχες σιωπές, κατέφυγε στα ψεύδη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εξήγησε πώς, μετά από δώδεκα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε μόλις σε τέσσερις μήνες να βάλει τη χώρα σε ύφεση, ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή, πολύ πριν από τον κορωνοϊό,. Αντίθετα, με λαθροχειρία και ψέματα προσπάθησε να αλλοιώσει ακόμα και τα στοιχεία της Eurostat που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια της ύφεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Αρκέστηκε μόνο να παραδεχθεί ότι μειώνει τους μισθούς των εργαζομένων και τους σπρώχνει στην εκ περιτροπής εργασία.

Και για άλλη μια φορά - ως γνωστός, πια, πολιτικός απατεώνας - στη δευτερομιλία του, γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα ανταπάντησης, τον αποκάλεσε ψεύτη σε σχέση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση στην χθεσινή δήλωση του Eurogroup, στην οποία αναφέρεται ρητά η δέσμευση της χώρας να επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Προς τούτο, επικαλέστηκε την παραπομπή σε προηγούμενη δήλωση του Eurogroup, της 16 Μαρτίου. Αυτή ωστόσο αφορά το 2020, λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη, και όχι το 2021!»

Δεν μας εκπλήσσει. Ως πολιτικός απατεώνας εξελέγη, τάζοντας στον ελληνικό λαό ανάπτυξη 4%. Το μόνο που κατάφερε ήταν να βυθίσει την οικονομία σε ύφεση πριν από τον κορωνοϊό. Και ως πολιτικός απατεώνας συνεχίζει, οδηγώντας τη χώρα σε νέες δεσμεύσεις, τις οποίες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και η μεσαία τάξη», προσθέτει.

Η απάντηση της ΝΔ

Αμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επαρκής στη Βουλή, γι' αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει οι απαντήσεις του να συμπληρωθούν από γραπτή ανακοίνωση λίγες ώρες μετά το τέλος της συζήτησης», σχολιάζει με δηκτικό τρόπο το κυβερνών κόμμα.

Tags
Back to top button