Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος είναι ο κανόνας των 2 δευτερολέπτων που μας γλυτώνει από τρακαρίσματα

Οι συμβουλές για μία καλύτερη οδική συμπεριφορά που φυσικά αυξάνει και την ασφάλεια στις μετακινήσεις, είναι συχνές. Οταν όμως προέρχονται από μία εταιρία παροχής οδικής βοήθειας, δηλαδή από τους ανθρώπους που κάθε μέρα βλέπουν ατυχήματα και μαθαίνουν τους λόγους για τους οποίους συνέβησαν, είναι πιο σημαντικές.

Η βρετανική εταιρεία οδικής βοήθειας GEM, συνέλεξε τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν σε χιλιάδες ατυχήματα και μας προσφέρει μία σημαντική συμβουλή για να τα αποφύγουμε.

Τον κανόνα των δύο δευτερολέπτων!

Τι είναι; Οταν ακολουθείτε ένα όχημα, η απόστασή σας είναι συνήθως -για να μην πούμε πάντα- μικρότερη από αυτή που θα έπρεπε. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι οδηγοί που έχουν νέα αυτοκίνητα με συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και διατήρησης απόστασης από το μπροστινό όχημα καθώς το σύστημα τα ρυθμίζει μόνο του.

Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι; Δεν χρειάζεται να έχετε συνεχώς έναν υπολογιστή στο χέρι σας. Απλά, όταν έχετε όχημα μπροστά σας στην εθνική οδό, μαρκάρετε τη θέση του σε σχέση π.χ με μία κολώνα φωτισμού και μετρήστε τα δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσετε εσείς την κολώνα. Αν είναι λιγότερα από 2, είστε πολύ κοντά.

Να θυμάστε ότι τα αυτοκίνητα, όσο σύγχρονα και αν είναι, χρειάζονται αρκετά μέτρα για να φρενάρουν και ότι αν κινείστε με 110 χ.α.ω., χρειάζεστε περίπου 100 μέτρα για να ακινητοποιηθείτε (χρόνος αντίδρασης+φρενάρισμα).

Ο κανόνας των δύο δευτερολέπτων καλύπτει πλήρως τον υπολογισμό αυτής της απόστασης και σας επιτρέπει να κινείστε με ασφάλεια, όταν προσέχετε φυσικά, και όχι αν παίζετε συγχρόνως με το κινητό σας…

Δοκιμάζοντας τον κανόνα το 2 δευτερολέπτων σε διάφορες ταχύτητες, θα αποκτήσετε εξελικτικά μία αυτόματη δυνατότητα αναγνώρισης της σωστής απόστασης σε κάθε περίπτωση. Να έχετε κατά νου ότι αν βρέχει η χρονική απόσταση πρέπει να διπλασιαστεί στα 4 δεύτερα.

Tags
Back to top button