Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ποιος διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας; Άφαντοι οι κρατούντες, μόνο η Εκκλησία πονάει τον λαό

Απεριόριστης σημασίας είναι το κοινωνικό έργο της εκκλησίας η οποία με συγκεκριμένες δράσεις Μητροπόλεων ενισχύει σιωπηρά χωρίς τυμπανοκρουσίες όσους πραγματικά έχουν ανάγκη την στιγμή που η Πολιτεία απουσιαζεί εκκωφαντικά.


Η Μητρόπολη Φθιώτιδας στο πλαίσιο της Φιλανθρωπικής και Κοινωνικής μέριμνας της, εγκαινιάζει νέα Φιλανθρωπική δράση με σκοπό την πνευματική και υλική στήριξη των ορφανών και απροστάτευτων παιδιών ολοκλήρου της Μητροπολιτικής Περιφερείας.

Η νέα δράση ονομάζεται «Ταβιθά» και έχει ως σκοπό να αγκαλιάσει όλα τα ορφανά και απροστάτευτα παιδιά της Φθιώτιδος και εμπράκτως να απαλύνει τον πόνο της ορφάνιας δίδοντας πνευματική και υλική στήριξη.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλας αναφερόμενος με ιδιαίτερη συγκίνηση στο θέμα, κάλεσε τις Πρεσβυτέρες, ως Μητέρες των Ενοριών να αναλάβουν δράση sτις Ενορίες των συζύγων τους και να ανακαλύψουν τον πόνο της ορφάνιας με σκοπό να ενημερώσουν την Μητρόπολη, ώστε αθόρυβα, οργανωμένα και διακριτικά η Μητρόπολη να βοηθήσει πνευματικά και υλικά τα ορφανά και απροστάτευτα παιδιά.

Κόρινθος


Την Τετάρτην, 13ην Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Κορίνθου διοργανώνει Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών της . Συνολικώς εφέτος θα διανεμηθεί σε 150 νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς το ποσόν των 150.000,00 € σε Βιβλιάρια των 1.000,00 €.

Η επιλογή των παιδιών-φοιτητών έγινε από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως και αδιακρίτως φύλου.

Από το έτος 2006 και μόνον κατά την ετήσια αυτή Εκδήλωση έχουν δοθεί 1.330 βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και το προσφερθέν συνολικόν χρηματικόν ποσόν ανέρχεται σε 1.041.300,00 € συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής προσφοράς αποτελουμένης εξ 150.000,00 €, ενίσχυση και παραμυθία για τις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και ταυτόχρονη στήριξη για τους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

Νάυπλιο

Παραδόθηκε σήμερα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ναυπλιέων η πρώτη παρτίδα φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν από τον Ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Εργατικών Κατοικιών.

Στην παράδοση των φαρμάκων που παρέδωσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Βασίλειος Γκολέμης, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος που ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο για την δράση αυτή και ευχήθηκε να βρεθούν και άλλοι να τον μιμηθούν. Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού ευχαρίστησε με την σειρά του και τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η εθελοντική προσφορά για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και ιδιαιτέρως όταν είναι από την εκκλησία.

Η Δράση συλλογής φαρμάκων για την κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου συνεχίζεται από τον Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου στο πλαίσιο παροχής βασικών αγαθών στους άπορους πολίτες του Δήμου Ναυπλίεων

Η δράση αποσκοπεί στη συλλογή φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων της πόλης μας οι οποίοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και δεν έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική δαπάνη.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρειάζονται καθημερινά κυρίως τις πρωινές ώρες στον ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου.

Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τα Supermarkets ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

Περίπου 80 άπορες οικογένειες έλαβαν δέματα με τρόφιμα, προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τα supermarkets ΜΑΣΟΥΤΗΣ, σύμφωνα με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθήνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το έμπρακτο και συνεχές ενδιαφέρον του τόσο για τους οικονομικά ευάλωτους συνανθρώπους μας, όσο και για την ακριτική περιοχή του Έβρου. Ευχαρίστησε επίσης τον Γενικό Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Δήμτσα για την προσφορά του καθώς και τον ιδιοκτήτη της αλυσίδος supermarkets κ. Μασούτη για την υποστήριξη του προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Tags
Back to top button