Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποιες είναι οι κατηγορίες τροφών που πρέπει να αποφεύγουμε για ένα υγιές αναπνευστικό

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο Αναπνευστικών Ασθενειών, διαπιστώθηκε πως η διατροφή μας αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες ώστε να κρατήσουμε τους πνεύμονές μας σε καλή κατάσταση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πόρταλ του νοσοκομείου παίδων «Rady», στο Σαν Ντιέγκο ισχυρίζεται ότι αναπνέουμε σχεδόν 20.000 φορές τη μέρα, ενώ σε ηλικία 70 ετών θα έχουμε αναπνεύσει συνολικά στη ζωή μας περίπου 600 εκατομμύρια φορές. Στο πλαίσιο αυτό, η φροντίδα των πνευμόνων μας κρίνεται απαραίτητη για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής.

Ας δούμε τώρα ποιες είναι οι έξι κατηγορίες τροφίμων που καλό είναι να αποφεύγουμε ώστε να προφυλάξουμε την υγεία του αναπνευστικού μας συστήματος:

  • Όξινα τρόφιμα και ποτά

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας Πνευμόνων, οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα πνευμονολογικής φύσεως θα πρέπει να αποφεύγουν όλα τα είδη όξινων τροφίμων καθώς η καούρα αυξάνει τα συμπτώματα αναπνευστικών ασθενειών. 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν: χυμοί φρούτων, ζεστές σάλτσες και καφές τα οποία συχνά προκαλούν καούρες. 

  • Αναψυκτικά και ανθρακούχα ποτά

Τα ανθρακούχα ποτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, θερμίδες και υδατάνθρακες. Αυτά τα τρία συστατικά είναι επιβλαβή για την υγεία, καθώς συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. 

  • Αλατισμένα φαγητά

Το αλάτι στο φαγητό είναι απαραίτητο κυρίως γιατί βελτιώνει τη γεύση σε ότι μαγειρεύουμε. Ωστόσο, το πολύ αλάτι μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

  • Αλλαντικά

Μια μελέτη του Ευρωπαϊκού Περιοδικού για το αναπνευστικό σύστημα τονίζει ότι η κατανάλωση αλλαντικών μπορεί να συνδέεται με αναπνευστικά προβλήματα.

  • Οπωροκηπευτικά λαχανικά

Αν και γενικά τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία φαίνεται πως ορισμένα οπωροκηπευτικά επηρεάζουν αρνητικά τους πνεύμονες. Τέτοια είναι: το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι.

  • Τηγανιτό φαγητό
Tags
Back to top button