Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια τροφή περιέχει περισσότερο κάλιο και από τις μπανάνες;

Όταν ακούς τη λέξη «κάλιο», τι σού έρχεται στο μυαλό; Οι μπανάνες, σωστά; Κι όμως υπάρχουν πολλές άλλες τροφές, που περιέχουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα καλίου από αυτές.

Μία από αυτές είναι και οι βασιλικοί χουρμάδες!

Τέσσερις χουρμάδες περιέχουν περίπου διπλάσια ποσότητα καλίου από μία μικρή μπανάνα!

Το κάλιο είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, καθώς συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς, των νεφρών και πολλών άλλων οργάνων.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology, η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης καλίου περί 1.640mg μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 21%.

Οι χουρμάδες περιέχουν επίσης κάλιο και φώσφορο, που είναι πολύ σημαντικά για την καλή υγεία των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η αλήθεια είναι ότι περιέχουν και μεγάλη ποσότητα σακχάρων.

Αυτό δεν θα πρέπει να σε τρομάζει όμως γιατί πρόκειται για φυσικά σάκχαρα και όχι επεξεργασμένη ζάχαρη σαν και αυτή που έχει για παράδειγμα μια μπάρα σοκολάτα. Καλό θα είναι βέβαια να καταναλώνονται με μέτρο.

Tags
Back to top button