Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια τυριά μπαίνουν στην κατάψυξη και ποια όχι

Η κατάψυξη είναι το δεξί μας χέρι στη συντήρηση των τροφίμων και όπως σας έχουμε πει και στο παρελθόν, τα τυριά είναι από τις τροφές που γενικά τα πάνε καλά στην κατάψυξη. Βέβαια, καθώς δεν είναι όλα τα τυριά ίδια, υπάρχουν και κάποια που καλό θα ήταν να μένουν στη συντήρηση.

Στον Independent δημοσιεύτηκε πρόσφατα λίστα με ποια τυριά μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και ποια όχι. Και επειδή είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, δεν μπορούσαμε να μην την αναδημοσιεύσουμε.

Τα τυριά που μπορούν να καταψυχθούν λοιπόν, είναι:

  • το τσένταρ
  •  το γκούντα
  •  τα ημίσκληρα τυριά από αγελαδινό γάλα
  •  το έμενταλ
  •  η παρμεζάνα
  •  η φέτα
  •  η μοτσαρέλα

Από την άλλη, τα τυριά που δεν θα πρέπει να καταψύχονται είναι:

  • το μπρι
  • το καμαμπέρ
  •  το στίλτον
  •  το τυρί κρέμα
  •  οι χαμηλές σε λιπαρά εκδοχές των τυριών

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταψυχθούν τα τυριά;
Ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε τα τυριά στην κατάψυξη είναι τριμμένα και κλεισμένα μέσα σε αεροστεγή σακουλάκια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τα τυλίξετε με μεμβράνη κουζίνας.

Ιδανικά, το τυρί δεν θα πρέπει να μένει στην κατάψυξη για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ για να το αποψύξετε το αφήνετε στη συντήρηση του φούρνου.

Tags
Back to top button