Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

«Πνίγεται» στους καπνούς η Αττική: Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα (φώτο)

Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει την Αττική, κάτι που έχει δημιουργήσει έναν σύννεφο καπνού το οποίο «πνίγει» την πρωτεύουσα της Ελλάδας. 

Εξαιρετικά αποπνικτική είναι η ατμφόσφαιρα σήμερα στην Αττική, την ώρα που η «μάχη» με τις φλόγες συνεχίζεται και ενώ πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία εικόνα που παρουσιάζει η αμτόσφαιρα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κάνει λόγο για «άσχημη κατάσταση».

«6 Αυγούστου 08:18 το πρωί. Άσχημη η κατάσταση της ατμόσφαιρας στο Λεκανοπέδιο Αττικής όσο αφορά τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα)» τονίζει.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπενθυμίζει ότι «στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι πρέπει να εξέλθουν των κατοικιών τους να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Σχετικά με τις περιοχές με τα μεγαλύτερα επίπεδα από τα τοξικά σωματίδια που «γεννούν» οι φλόγες και επομένως με τον πιο μολυσμένο αέρα, όπως προκύπτει από σχετικό χάρτη, η χειρότερη εικόνα καταγράφεται κοντά στον Κηφισό, στο ύψους του Μοσχάτου, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, στο Κερατσίνι, στο Παλαιό Φάληρο, στο Χαϊδάρι και στην περιοχή του Περιστερίου.

Επίσης, επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Ψυχικό, στον Πειραιά, στη Ριζούπολη, αλλά και στο Χαλάνδρι.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κατάσταση της ατμόσφαιρας live, .

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εισπνοή των σωματιδίων που αιωρούνται στην περιοχή, εφιστώντας την προσοχή ιδιαιτέρως σε ευπαθείς ομάδες, παιδιά, αλλά και εγκύους.

Παράλληλα, συστήνουν την παραμονή στο εσωτερικό του σπιτιού με κλειστά παράθυρα και σε εξωτερικό χώρο, τη χρήση μάσκας τύπου N95.

Το υπουργείο Υγείας, σε οδηγίες τους προς τους πολίτες για την προστασία τους από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια, συνιστά την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής στο εξωτερικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων.

Κατά την παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, συνιστάται να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποιο άτομο νιώσει δυσφορία ή ενόχληση κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, οφείλει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια και να λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Επίσης, άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, χρονίως πάσχοντες, έγκυοι και καπνιστές θα πρέπει να αποφεύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμα, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνή λήψη των εισπνεόμενων φαρμάκων τους, ενώ σε περίπτωση επιμονής των συμπτωμάτων συνιστάται άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Tags
Back to top button