Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Πληροφοριακός ''πόλεμος'' εν μέσω πανδημίας: Η 77η Ταξιαρχία ανέλαβε τον έλεγχο των διαδικτυακών ειδήσεων & μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Βρετανία!

Ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το Λονδίνο υλοποιεί πιθανότατα πληροφοριακό πόλεμο στον δικό του πληθυσμό, αλλά και κατά της Ρωσίας, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την δράση στρατιωτικής μονάδας πληροφοριακού και ψυχολογικού πολέμου σε καιρό ειρήνης. 

Σύμφωνα με Ρώσους  εμπειρογνώμονες, η βρετανική κυβέρνηση δημιούργησε μια μεγάλης κλίμακας μυστική υπηρεσία πληροφοριών στα ΜΜΕ.

Αυτή περιλαμβάνει πολιτικούς, στρατιωτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους πολλών ευρωπαϊκών, χωρών συμπεριλαμβανομένων των κρατών της Βαλτικής.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι του κινήματος του Ανώνυμου Διαδικτύου, δημοσίευσαν έγγραφα σύμφωνα με τα οποία κατέστη σαφές πώς οι βρετανικές αρχές χρηματοδοτούν και συντονίζουν προπαγάνδα κατά της Ρωσίας από διάφορες χώρες της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της Λιθουανίας.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι το Λονδίνο είχε παραρτήματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες χώρες, έχοντας την ευκαιρία να επηρεάσει τις αποφάσεις των κυβερνήσεων αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.

Την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού, στρατηγός Sir Nick Carter, δήλωσε:

“Έχουμε εμπλακεί με την 77η Ταξιαρχία στην εξάλειψη των φημών από παραπληροφόρηση, καθώς και στην αντιμετώπιση παρόμοιων επιχειρήσεων. Συμμετέχουμε με τρεις έως τέσσερις χιλιάδες στρατιωτικούς και ειδικούς, ενώ έχουμε περίπου είκοσι χιλιάδες διαθέσιμους όλο το 24ωρο σε υψηλή ετοιμότητα”.

Για να κατανοηθούν οι επιπτώσεις αυτής της δήλωσης, πρέπει να επιστρέψουμε στο 2018, όταν ο Κάρτερ έδωσε ομιλία στο Royal United Services Institute.

«Στην 77η Ταξιαρχία μας», είπε, «... έχουμε κάποιο αξιοσημείωτο ταλέντο όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σχεδιασμό παραγωγής και την αραβική ποίηση. Αυτά τα είδη των δεξιοτήτων είναι για να προσφέρουμε την ικανότητα μας με πολύ πιο ευφάνταστο τρόπο από ό, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στο παρελθόν”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

77η ταξιαρχία

Στο παρελθόν γνωστή ως «Ομάδα βοήθειας ασφαλείας», η 77η ταξιαρχία ιδρύθηκε το 2015 ως μέρος του «Βρετανικού στρατού 2020».

Η μονάδα αυτή ιδρύθηκε μετά τη συγχώνευση της Ομάδας Επιχειρήσεων Μέσων ενημέρωσης, της Ομάδας 15 των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, της ομάδας ανάπτυξης ικανοτήτων ασφαλείας και της ομάδας στρατιωτικής σταθεροποίησης και υποστήριξης.

Η 77η Ταξιαρχία περιγράφεται στον ιστότοπό της ως «μονάδα πληροφόρησης».

Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σύμφωνα με τον Βρετανό Α/ΓΕΣ τονίζεται  ότι “πρέπει, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ικανότητά μας να πολεμάμε σε αυτό το νέο πεδίο μάχης, και πιστεύω ότι είναι σημαντικό στον πόλεμο των πληροφοριών (Information Warfare) η δράση της 77ης Ταξιαρχίας μας, η οποία μας δίνει τώρα τη δυνατότητα να ανταγωνιζόμαστε άλλους στον πόλεμο αυτό και σε τακτικό επίπεδο".

«Μονάδα ταχείας απόκρισης και πληροφοριών».

Ο Κάρτερ ανέφερε ότι συνεργάζεται με τη «Μονάδα ταχείας απόκρισης» του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2018 και ήταν επίσης γνωστή ως «μονάδα κατά των ψευδών ειδήσεων». Σε αυτήν δόθηκε μια αρχική χρηματοδότηση έξι μηνών.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωσε  «ομάδες αναλυτών, επιστημόνων και ειδικών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και ψηφιακούς εμπειρογνώμονες», είναι εξοπλισμένη με προηγμένα συστήματα λογισμικού, για να «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, παρακολουθώντας όλες τις διαδικτυακές ειδήσεις και τις συζητήσεις στα βρετανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της RRU, Alex Aiken:

"Η υπηρεσία παρακολούθησης εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, εντοπίζοντας αρκετά περιστατικά, από επιθέσεις χημικών όπλων στη Συρία έως εγχώριες ιστορίες σχετικά με την πανδημία και το έγκλημα.

 Για παράδειγμα, μετά από  αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, η μονάδα διαπίστωσε ότι μια σειρά ψευδών ειδήσεων από εναλλακτικές πηγές ειδήσεων που γέμισε το διαδίκτυο.

Αυτές οι πηγές «alt-news» ήταν προκατειλημμένες και βασίζονταν στον εντυπωσιασμό αντί σε γεγονότα, για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι αλγόριθμοι μηχανών αναζήτησης, όταν οι χρήστες έψαχναν πληροφορίες για  προειδοποιήσεις, αυτές οι αναξιόπιστες πηγές εμφανίζονταν πάνω από τις επίσημες πληροφορίες της βρετανικής κυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα, δεν εμφανίζονταν κυβερνητικές πληροφορίες στις πρώτες 15 σελίδες των αποτελεσμάτων της Google.

Γνωρίζουμε ότι η αναζήτηση είναι ένας εξαιρετικός δείκτης πρόθεσης. Μπορεί να αντικατοπτρίζει την προκατάληψη στις πληροφορίες που λαμβάνονται από πολλές πηγές".

Η Μονάδα Ταχείας Απόκρισης λαμβάνει  μόνιμη χρηματοδότηση από τον Φεβρουάριο του 2019.

Τρεις μήνες μετά την ίδρυση της μονάδας αυτής, η Theresa May παρακολούθησε τη σύνοδο κορυφής της G7 στο Κεμπέκ του Καναδά.

Εκεί ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «νέου μηχανισμού ταχείας απόκρισης», για «μια νέα, πιο τυποποιημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των εξωτερικών παρεμβάσεων στους G7» από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα κά.

Η συμφωνία στον Καναδά έστειλε «ένα ισχυρό μήνυμα ότι η παρέμβαση της Ρωσίας και άλλων ξένων κρατών δεν θα γίνει ανεκτή».

Ο μηχανισμός ταχείας απόκρισης υποστηρίζει την προληπτική και προστατευτική συνεργασία μεταξύ των χωρών του G7, καθώς και τις απαντήσεις που θα δίνονται μετά από διάφορα συμβάντα με:

Α. Συντονισμένη απόδοση εχθρικής δραστηριότητας,

β. Κοινή εργασία για να διεκδίκηση μιας κοινής παρουσίασης και απάντησης ενός σημαντικού περιστατικού στον πλανήτη.

Η  απάντηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, αφορά την δημιουργία μιας διεθνούς συμφωνίας για μια κοινή παρουσίαση των γεγονότων των G7  (μέσω ειδικού «μηχανισμού»), ενώ στη συνέχεια έχουμε την διεξαγωγή  πληροφοριακού πολέμου στους δικούς της ανθρώπους, για να βεβαιωθεί ότι η παρουσίαση αυτή των ειδήσεων (από την βρετανική κυβέρνηση) προστατεύεται στα μέσα ενημέρωσης (μέσω της ειδικής μονάδας).

Εδώ, αναφέρεται το δόγμα Fusion, το οποίο δημιουργήθηκε  κατά τη διάρκεια της κυβερνήσεως της Theresa May, στο πλαίσιο της επανεξέτασης της εθνικής ασφάλειας το 2015.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι η Μονάδα Ταχείας Ανταπόκρισης του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου δεν συνεργάζεται μόνο με την 77η Ταξιαρχία του στρατού, αλλά «καθοδηγεί την «προώθηση τους δικού της τρόπου παρουσιάσεων των γεγονότων» παραβάλλοντας κυβερνητικές υπηρεσίες και "φιλικά " πρακτορεία ειδήσεων.

Η παρουσίαση της πανδημίας.

Ο Βρετανός στρατηγός Κάρτερ τόνισε  ότι η 77η ταξιαρχία του «βοηθάει στην εξάλειψη των φημών από παραπληροφόρηση».

Πόση όμως «παραπληροφόρηση» προέρχεται από την 77η Ταξιαρχία;

Μέρος του ρόλου της 77ης Ταξιαρχίας ασχολείται:

Α.«Με την παρακολούθηση και αξιολόγηση του πληροφοριακού περιβάλλοντος εντός των ορίων ή της επιχειρησιακής της περιοχής».

Β. Δεν «αντιπαραβάλλει» την παραπληροφόρηση, αλλά παρακολουθεί  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναλύοντας το πώς εξαπλώνεται η παραπληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένων των δικών της δικτύων, ενώ χαρτογραφεί το διαδίκτυο και τα άτομα που μοιράζονται περιεχόμενα μεταξύ τους.

Και για αυτό, έχει αναπτύξει χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες εφέδρους ειδικούς στο ανικείμενο  για να βοηθήσουν όχι μόνο στην 77η Ταξιαρχία, αλλά και ολόκληρη την βρετανική κυβέρνηση.

 

Tags
Back to top button