Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Ο Τραμπ πανηγυρίζει για τα πλήγματα κατά της διακίνησης ναρκωτικών ανοιχτά της Βενεζουέλας, εν μέσω διεθνών αντιδράσεων

Με εμφανή ικανοποίηση, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στα ανοικτά της Βενεζουέλας, οι οποίες είχαν στόχο ταχύπλοα σκάφη που, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, μετέφεραν ναρκωτικά. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις επιχειρήσεις «τόσο αποτελεσματικές» που, όπως είπε, δεν κυκλοφορεί πλέον κανένα πλεούμενο στην περιοχή της Καραϊβικής.

Μιλώντας σε μέλη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη ναυτική βάση του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια, ο Τραμπ δήλωσε: «Σταματάμε τη διακίνηση των ναρκωτικών σε επίπεδο που δεν είχε δει κανένας, ποτέ πριν». Με εμφανή διάθεση να ενισχύσει το μήνυμα της επιτυχίας, πρόσθεσε γελώντας: «Είμαστε τόσο αποτελεσματικοί που δεν έχει απομείνει κανένα πλεούμενο. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα αλιευτικά... κανένας δεν θέλει πλέον να βγαίνει στη θάλασσα. Σας το λέω με λύπη μου».

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ενώ τουλάχιστον τέσσερα ταχύπλοα σκάφη καταστράφηκαν. Ωστόσο, η νομιμότητα αυτών των επιχειρήσεων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς πραγματοποιήθηκαν σε ξένα ή διεθνή χωρικά ύδατα, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις ή ανακρίσεις των υπόπτων.

Ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί. Προανήγγειλε ότι, αφού οι θαλάσσιες διαδρομές έχουν πλέον «στεγνώσει», οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν και στην ξηρά. «Δεν βγαίνουν πλέον στη θάλασσα, κατά συνέπεια τώρα θα αρχίσουμε να επιτηρούμε χερσαίες διαδρομές, διότι είναι υποχρεωμένοι να περνούν από αυτές. Και επιτρέψτε μου να σας πω ότι ούτε αυτό θα πάει καλά για δαύτους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και την κυβέρνησή του ότι διευθύνουν κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ. Το Καράκας αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, και σε απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων, την οποία χαρακτηρίζει ως «απειλή», έχει προχωρήσει σε στρατιωτικά γυμνάσια, κινητοποίηση εφεδρειών και αποστολή στρατευμάτων στα σύνορα.

Tags
Back to top button