Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πιπεριές: Τα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία μας

Οι πιπεριές είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας. 

Οι πιπεριές, εκτός από πολλά χρώματα και ποικιλία στη γεύση, αφού άλλες είναι γλυκές κι άλλες καυτές, έχουν και αξιοσημείωτες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Είναι, στο σύνολό τους, καλές πηγές καλίου και βιταμίνης C και έχουν εν γένει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και στην αντιγήρανση. Διαθέτουν και βιταμίνη Ε, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να επουλώνει πληγές και μώλωπες. 

Οι κόκκινες κλασικές πιπεριές είναι πιο πλούσιες σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία σε σχέση με τις πράσινες και τις κίτρινες. Αντίστοιχα, η κλασική πράσινη πιπεριά είναι καλύτερη πηγή βιταμίνης K. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6, φυλλικό οξύ και φλαβονοειδή.

Η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λυκοπένιο, βιταμίνες Κ και C και η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των ματιών και της όρασης, ενώ όλες οι κόκκινες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α. Οι καυτερές πιπεριές από την πλευρά τους, λόγω της ουσίας καψαϊκίνης που περιέχουν, ενεργοποιούν το μεταβολισμό, εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους.

Tags
Back to top button