Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης

«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 85 χρόνων, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κατσίμης.

Στα 58 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, ο Δημήτρης Κατσίμης διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο και ανέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1962 και εργάστηκε μεταξύ άλλων στις εφημερίδες, «Ελευθερία», «Απογευματινή», «Καθημερινή» και «Έθνος».

Ο δημοσιογράφος όμως είχε παρουσία και στον περιοδικό τύπο καθώς εργάστηκε στα περιοδικά «Γυναίκα» και «Penthouse».

Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε το θάνατο του Δημήτρη Κατσίμη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Κατσίμη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Δημήτρης Κατσίμης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1935. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1962 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Συνέχισε στην επιμέλεια ύλης της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» έως το 1974, ενώ διετέλεσε υπεύθυνος ύλης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» από το 1974 έως το 1980. Την περίοδο 1980-81 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ αργότερα διευθυντής στην εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» και αρθρογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «ΕΘΝΟΣ».

Άλλοι σταθμοί στην μακρά πορεία του ήταν τα περιοδικά «ΓΥΝΑΙΚΑ» και «PENTHOUSE» και οι εφημερίδες «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΡΜΗΣΗ». Λαμπρή ήταν και η πορεία του στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, ως διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ1 από το 1981 έως το 1983, ενώ ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή την επόμενη χρονιά. Στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» παρουσίασε πολιτική εκπομπή το 1989 ενώ άφησε το στίγμα του και στα ερτζιανά ως σχολιαστής και αρχισυντάκτης του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» και των «ΕΡΑ1» και «ΕΡΑ2» τη δεκαετία του 1990. Πολυπράγμων και πολυσχιδής, υπήρξε σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Λισαβώνα από το 1983 έως το 1986 και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέπειτα.

Ο Δημήτρης Κατσίμης υπήρξε ένας καθ’ όλα καταρτισμένος συνάδελφος, ο οποίος διακρίθηκε στο δημοσιογραφικό στίβο και ανέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων. Ήταν ένας συνάδελφος ευγενής, πρόσχαρος, καλλιεργημένος, με παιδεία και πολιτισμό. Υπήρξε άνθρωπος ανώτερος με προοδευτικές ιδέες και ελεύθερο πνεύμα, που υπερπηδούσε τις μικρότητες και τις κακοήθειες με αρχές και σαφείς προσανατολισμούς.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα παιδιά και τα εγγόνια και αποχαιρετά τον λαμπρό συνάδελφο, ο οποίος υπήρξε παράδειγμα και πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους.

Η κηδεία του Δημήτρη Κατσίμη θα τελεστεί εκτός Αθηνών σε στενό οικογενειακό κύκλο».

Tags
Back to top button