Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

«Persona non grata» ο Βορειοκορεάτης πρέσβης στην Μαλαισία - Απέλαση μετά την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

H Μαλαισία απέλασε σήμερα τον πρέσβη της Βόρειας Κορέας στη χώρα ανακηρύσσοντάς τον «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) και τον κάλεσε να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε ένα 48ωρο.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε σχεδόν τρεις εβδομάδες αφού ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα.

Αμερικανοί και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δολοφονήθηκε από πράκτορες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ο Κανγκ Κολ, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στη Μαλαισία, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα του «δεν μπορεί» να εμπιστευτεί την διαχείριση των ερευνών από τις μαλαισιανές αρχές και κατηγόρησε την Κουάλα Λουμπούρ ότι «συνωμοτεί με ξένες δυνάμεις» σε μία έμμεση αναφορά στον αιώνιο εχθρό της, την Νότια Κορέα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μαλαισίας Ανιφάχ Χάτζι Αμάν αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι η Μαλαισία έχει καλέσει τον πρέσβη να ζητήσει συγγνώμη, αλλά εκείνος δεν το έχει πράξει.

«Η Μαλαισία θα αντιδράσει έντονα απέναντι σε όποιες προσβολές διατυπώθηκαν εις βάρος της ή στην όποια προσπάθεια να αμαυρωθεί η φήμη της», ανέφερε ο Ανιφάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button