Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Περίσσεψε ρύζι; Πώς θα το συντηρήσετε για να μην κινδυνεύσει η υγεία σας

Εάν καταναλώνετε τακτικά ρύζι, είναι σημαντικό να προσέχετε πώς θα συντηρήσετε την ποσότητα που περισσεύει προκειμένου να μην αρρωστήσετε.


Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση ξαναζεσταμένου ρυζιού μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν δεν το συντηρήσετε σωστά μετά το μαγείρεμα.

Το πρόβλημα δεν αφορά το ξαναζέσταμα του ρυζιού καθαυτού, αλλά το πώς θα το χειριστείτε εξ αρχής.

Τι σημαίνει αυτό; Μετά το μαγείρεμα του ρυζιού, δεν πρέπει να το αφήσετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για διάστημα μεγαλύτερο της μίας ώρας.

Το μη μαγειρεμένο ρύζι μπορεί να περιέχει βακτήρια Bacillus cereus, τα οποία προκαλούν τροφική δηλητηρίαση. Τα βακτήρια αυτά μπορούν να επιβιώνουν ακόμη και μετά το μαγείρεμα του ρυζιού και όσο περισσότερο παραμένει το ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού τους και η πιθανή παραγωγή τοξινών.


Εάν προλάβουν να σχηματιστούν στο συγκεκριμένο χρόνο και φάτε το ρύζι, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με εμετούς και διάρροια.

Ευτυχώς, είναι αρκετά απλό να αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Πρώτη επιλογή: Μαγειρεύετε την ποσότητα ρυζιού που σκοπεύετε να φάτε και σερβίρετε αμέσως μετά το μαγείρεμα.

Δεύτερη επιλογή: Αν σκοπεύετε να το καταναλώσετε αργότερα, βάλτε το στο ψυγείο μία ώρα μετά το μαγείρεμα, όταν δηλαδή θα έχει κρυώσει.

Το ρύζι θα πρέπει να καταναλωθεί μέχρι την επόμενη μέρα και όχι να μένει στο ψυγείο για μέρες.

Όταν το ξαναζεστάνετε βεβαιωθείτε ότι αυτό γίνεται ομοιόμορφα.

Τέλος, μην ξαναζεσταίνετε το ρύζι πάνω από μία φορά.

Tags
Back to top button