Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πάστα φλόρα με ταχίνι

Απίστευτα νόστιμη και απλή συνταγή. Δείτε πως…


Υλικά

100γρ. ταχίνι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
7 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα.


Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Παίρνετε δυο τρία κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.

Στρώνετε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα μέσα στην ταρτιέρα. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα καφασωτά, έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.

Τοποθετείτε μέσα σε κάθε ρόμβο ένα ασπρισμένο αμύγδαλο και ψήνετε την πάστα φλόρα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Tags
Back to top button