Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Παρουσία Αλ. Τσίπρα συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δ. Μακεδονίας

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Μακεδονίας θα βρεθεί στο επίκεντρο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κοζάνη, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν αύριο Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Είναι το πρώτο από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και για το οποίο έχει μιλήσει ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος της κυβέρνησης, μέσω της διαδικασίας αυτής είναι να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια και με ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή των παραγωγικών δυνάμεων κάθε περιοχής να σχεδιαστούν η πολιτική και οι πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση της χώρας στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Δυτική Μακεδονία, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι βασικότεροι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα υπάρξουν αρχικά τέσσερις θεματικές ενότητες που αφορούν:

1. Τις υποδομές και την προσπελασιμότητα.

2. Την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

3. Το περιβάλλον και την ενέργεια.

4. Το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν με ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, ενώ θα πάρουν μέρος οι υπουργοί:

-Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου

-Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης

-Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου

-Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης

-Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου

-Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για την Έρευνα, Κώστας Φωτάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button