Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση και από το ΕΣΥΝ για την ματαιωμένη εκδήλωση survivor στο δημοτικό σχολείο Παραλίας Πατρών

Παρέμβαση στο θέμα που προέκυψε προ ημερών με την πρόθεση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Παραλίας Πατρών να διοργανώσουν εκδήλωση …survivor και η οποία τελικά ματαιώθηκε κάνει και το παράρτημα Πάτρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Θα ήταν μια εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Σκέφτηκαν να καλέσουν κάποιες προσωπικότητες, κάποιους που θα ήθελαν να είναι πρότυπα για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού.

Σε μια εκδήλωση που θα είχε εκτός από ψυχαγωγία και διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα.

Επέλεξαν ένα μάνατζερ ράγκμπι (δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε τι είναι το ράγκμπι και ποιους μανατζάρει ο εν λόγω κύριος) και μια γυμνάστρια.

Ο λόγος που τους κάλεσαν, είναι ότι μέχρι πρότινος ήταν παίχτες του Survivor, του γνωστού πια τηλεπαιχνιδιού. Μάλιστα έφτιαξαν και αφίσα με το λογότυπο της εκπομπής.

Δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθεί κάποιος το Survivor. Και μερικά στιγμιότυπα να έχει δει, θα καταλάβαινε πως πρόκειται για μια εκπομπή που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σε μια παραλία της Καραϊβικής 24 άνθρωποι έναντι μιας πολύ καλής αμοιβής αποφάσισαν να μείνουν βρώμικοι και νηστικοί(;) και να δοκιμάζονται σε διάφορα «αγωνίσματα» για να κερδίζουν έπαθλα φαγητού. Ισχυρίζονται, πως απεικονίζουν την πραγματική ζωή.

Ναι, λοιπόν, και στην πραγματική ζωή υπάρχει πείνα. Υπάρχουν εκατοντάδες μαθητές στην Πάτρα που σιτίζονται με το πρωινό που τους εξασφάλισαν ο Δήμος και οι Σύλλογοι Γονέων. Τα παιδιά αυτά και οι γονείς τους δεν επέλεξαν να μείνουν νηστικοί ούτε πληρώνονται γι αυτό. Ζουν τη φρίκη μιας αντιλαϊκής πολιτικής που τους στερεί ακόμα και τα απαραίτητα.

Στο τηλεοπτικό Survivor αποθεώνονται ο ατομικισμός, η προδοσία, η αλληλοεξόντωση, η απαξίωση των άλλων, ο αποκλεισμός των αδύναμων, το «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Οι αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του σεβασμού του Άλλου έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων.

Τι άραγε σκέφτηκαν οι γονείς του Συλλόγου του 1ου Δημοτικού σχολείου Παραλίας πως θα πρόσφεραν στα παιδιά τους με αυτή την εκδήλωση; Πώς ο δάσκαλος διευθυντής του σχολείου συμφώνησε στην πραγματοποίηση της;

Το Survivor είναι μια δημοφιλής εκπομπή θα μας πουν. Υπάρχουν δεκάδες πράγματα αντικοινωνικά, αντιπαιδαγωγικά, ανθυγιεινά, επικίνδυνα, που είναι δημοφιλή. Θα τα βάλουμε όλα στα σχολεία μας; Θα τα διδάξουμε στους μαθητές; Υπάρχουν εκατοντάδες – χιλιάδες πρότυπα στην κοινωνία, πρότυπα προς μίμηση και προς αποφυγή. Τι μας δυσκολεύει να επιλέξουμε τι θα προβάλουμε στα παιδιά και στους νέους;

Με μεγάλη χαρά και ανακούφιση πληροφορηθήκαμε πως με παρέμβαση του Συλλόγου δασκάλων και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου η εκδήλωση ματαιώθηκε. Θέλουμε και δημόσια να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε για την ενέργειά τους αυτή.

Οι άλλοι, οι εμπνευστές και διοργανωτές της ευτυχώς ματαιωμένης εκδήλωσης, μπορεί να επικαλούνται όσες δικαιολογίες θέλουν, δεν μπορούν, όμως, να καλύψουν τον απαράδεκτο χαρακτήρα της έμπνευσης που είχαν, να πραγματοποιήσουν μια αντιπαιδαγωγική και αντικοινωνική εκδήλωση».

thebest.gr

Tags
Back to top button