Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Παρέμβαση Γ. Βαρουφάκη για το επάγγελμα του κομμωτή

 

Τελικά έχει ανοίξει ή παραμένει κλειστό το επάγγελμα του κουρέα- κομμωτή; Ή άνοιξε και έκλεισε ξανά, όπως καταγγέλλει στον Συνήγορο του Πολίτη ο Σπύρος Πρίφτης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο «ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με νέο νόμο ξανάκλεισε το επάγγελμα, το οποίο είχε ανοίξει από το 2014». Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας αγνόησε επιδεικτικά και τον Συνήγορο του Πολίτη, όπου απευθύνθηκε ο θιγόμενος. 

Του απάντησε, όμως, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε επιστολή του ο πρώην υπουργός επισημαίνει πως «υπάρχουν επαγγέλματα που το άνοιγμα τους ουσιαστικά ωφελεί τον καταναλωτή, ανοίγοντας την αγορά».

«Τρανταχτότερο παράδειγμα εκείνο του κουρέα/κομμωτή. Πάμπολλοι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολών κομμωτικής δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα, ούτε καν να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποίησης, επειδή δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους» τονίζει ο επικεφαλής του DIEM 25, που φαίνεται να χτίζει σιγά- σιγά την εκλογική του πελατεία, ενόψει της εκλογικής του καθόδου.

Tags
Back to top button