Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Παραδίδεται το σκάφος ΑΓΗΝΩΡ στην ΔΥΚ

Το σκάφος “ΑΓΗΝΩΡ”, σύμφωνα με  θα παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό για το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ετοιμάζονται να παραδώσουν το πρώτο εγχώριο σχεδιασμένο  σκάφος ειδικών επιχειρήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ναυπηγός στο πρακτορείο αμυντικών Janes.

Το νέο σκάφος, με το όνομα ΑΓΗΝΩΡ, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Πολεμικό Ναυτικό. Ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις θαλάσσιες δοκιμές.

Ο Αγήνορας, ο μυθολογικός βασιλιάς της Τύρου της Φοινίκης, αναφέρεται στη Βιβλιοθήκη Απολλοδώρου ως γιος του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης, εγγονός του Επάφου και δίδυμος αδελφός του Βήλου.

Το σκάφος  βασίζεται σε ένα σχέδιο που παρέχεται από τη Navinco και διαθέτει ένα βαθύ κύτος σχήματος V κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου.

Έχει εκτόπισμα 22 τόνους, συνολικό μήκος 17,60 μ., πλάτος 4,20 μ. και βύθισμα 0,95 μ. Τροφοδοτείται από δύο κινητήρες MAN V8 1.200 ίππων που παρέχουν ταχύτητα 35 kt με τελική ταχύτητα άνω των 45 kt με πλήρες φορτίο. Μπορεί να μεταφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως 4,5 τόνους.

Το «ΑΓΗΝΩΡ» θα ενταχθεί στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του πολεμικού ναυτικού, και ανήκει στον  στόλο των Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ).

Tags
Back to top button