Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Παρ’ ολίγον μοιραίο: Βρετανικό μαχητικό πέρασε «ξυστά» από αλεξιπτωτιστές! (Βίντεο)

Ένα βρετανικό μαχητικό του Πολεμικού Ναυτικού πέρασε «ξυστά» από μια ομάδα αλεξιπτωτιστών πετώντας με ταχύτητα 555χλμ/ώρα στον ουρανό του Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας . Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα και φυσικά σαρώνει στο διαδίκτυο.

Επρόκειτο για ένα  Hawk T1 το οποίο πέταξε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων -τόσο κοντά δηλαδή που ο ένας από τους τέσσερις σοκαρισμένους αλεξιπτωτιστές είπε ότι σχεδόν «τσουρουφλίστηκε» από τα καυσαέρια του κινητήρα του.

«Ήταν το πιο σοβαρό περιστατικό αυτού του είδους που αντιμετώπισαν ποτέ μέλη της λέσχης μας», είπε εκπρόσωπος της ομάδας των αλεξιπτωτιστών.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εικονική επίθεση όταν εισέβαλε στη ζώνη πτήσης των αλεξιπτωτιστών και τη σκηνή απαθανάτισε κάμερα προσαρμοσμένη στο κράνος του Μάρτιν Χάρις, ενός  αλεξιπτωτιστή.

Έρευνα που διενεργήθηκε για το παρ’ ολίγον μοιραίο περιστατικό αποκάλυψε ότι ήταν πολύ σοβαρός ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης κι ο πιλότος του Hawk δεν είχε ενημερωθεί για την παρουσία αλεξιπτωτιστών κοντά στην περιοχή, όπου θα πετούσε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου το μαχητικό διέθετε ένα πεπαλαιωμένο σύστημα πλοήγησης κι ένα GPS που κατασκευάστηκε προ 20ετίας με ασπρόμαυρη οθόνη. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα, ο πιλότος είναι πολύ πιθανό να τυφλώθηκε από τον ήλιο καθώς πετούσε σε υψόμετρο 1.200 ποδιών και γι’ αυτό αντιλήφθηκε μόλις την τελευταία στιγμή τους αλεξιπτωτιστές. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Ιανουαρίου, γνωστοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Βίντεο: Η σοκαριστική στιγμή που καταγράφηκε στην κάμερα

https://www.youtube.com/watch?v=fOZuDLRJ9IU

Tags
Back to top button