Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παπαζάχος για σεισμό στην Αττική: Πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Καθησυχαστικός για το σεισμό μεγέθους 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης (01/05/2018) εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.


Ωστόσο, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως είναι νωρίς να γίνει κάποια εκτίμηση ή πρόβλεψη, ενώ σημείωσε πως παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου, όπως σημείωσε ο επιστήμονας, είχε δώσει και παλιότερα σεισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης και είχε ένταση 4,2 βαθμούς της κλίμακας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στο Γραμματικό, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.


Ο σεισμός, λόγω του μικρού εστιακού βάθους συνοδευόταν από βουητό που αναστάτωσε τους κατοίκους ενώ έγινε αισθητός από πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου.

 

Tags
Back to top button