Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Φάτε ζιζάνια και να πιείτε λύματα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε δύο άρθρα στον ιστότοπό του, διερευνώντας πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην ιδέα της κατανάλωσης ζιζανίων και πόσιμου νερού αποχέτευσης, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές του CO2.

Δεν είναι τρολιά!!

«Η εύρεση νέων φυτικών τροφών γίνεται ολοένα και πιο επείγουσα, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια τα επόμενα 30 χρόνια», αναφέρει ένα άρθρο του Douglas Broom που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο του WEF. «Ενώ η εκτροφή ζώων για κρέας παράγει 14,5% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών θερμοκηπίου, τα ζιζάνια μαζεύουν άνθρακα από την ατμόσφαιρα και μπορούν επομένως να βοηθήσουν στον έλεγχο της αλλαγής του κλίματος». Σύμφωνα με τον Broom, «τα ζιζάνια μπορεί να είναι θρεπτικά και νόστιμα» και είναι εύκολο να αναπτυχθούν.

Το άρθρο βέβαια δεν εξηγεί γιατί αφού τα ζιζάνια είναι τόσο ωφέλιμα δεν έχουν γίνει ήδη βασικές δυτικές δίαιτες. «Την επόμενη φορά που ένας οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητό σας σε ένα φανάρι, δείξτε τα νόστιμα και θρεπτικά ζιζάνια που ξεφυτρώνουν μέσα από ρωγμές στο πεζοδρόμιο και πείτε του,«Bon appétit!» γράφει ο Dave Blount.

Ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε επίσης στον ιστότοπο του WEF διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να προετοιμαστούν να... απολαύσουν την κατανάλωση «φαγητού» που ακούγεται αηδιαστικό. «Οι απαντήσεις που περιλαμβάνουν πολιτισμικά προσαρμοσμένες ιδέες για το τι είναι «φυσικό» μπορούν να τροποποιηθούν με την πάροδο του χρόνου», δηλώνει το άρθρο, προτού αναρωτηθεί γιατί υπάρχει μια απόρριψη για «τρόφιμα με βάση έντομα» και «ποτά με συστατικά που ανακτώνται από λύματα»

Ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η «απευαισθητοποίηση» μπορεί να είναι αποτελεσματική στη «μείωση της αηδίας (έναντι του φόβου)» μεταξύ του «γενικού πληθυσμού».

Tags
Back to top button