Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Όταν όλοι τους κλείνουν την «πόρτα»! Ανήλικος πρόσφυγας στο BBC: «Είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις στην Ελλάδα» (βίντεο)

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο BBC, ο 17χρονος Μουσταφά, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες ζει σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πάτρα μαζί με πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Μουσταφά, όπως είπε, έχει προσπαθήσει πολλές φορές να φύγει από τη χώρα μας και να πάει στην Ιταλία αναφέροντας ότι «είναι πολύ επικίνδυνο να ζει κανείς έξι ή επτά μήνες στην Ελλάδα».

Ο 17χρονος Μουσταφά υποστηρίζει επίσης ότι «τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ βρώμικα και κοιμόμαστε κάτω χωρίς χαλιά. Όταν κάνει κρύο, πολλά αγόρια αρρωσταίνουν».

Παραδέχεται ότι έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να διαφύγει από τη χώρα, αλλά η αστυνομία του τον προλαβαίνει δηλώνοντας ότι θα ξανακρυφτεί κάτω από κάποιο φορτηγό μέχρι να τα καταφέρει. «Θα το κάνω ξανά και ξανά. Δεν με ενδιαφέρει αν κινδυνεύσω. Όλα είναι θέμα τύχης», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από το BBC:

Tags
Back to top button