Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Οροθετήθηκαν οι φωτιές σε Μαγνησία & Ίσθμια - Δεν κάηκαν σπίτια (upd2)

(upd 2 22:21)  Οροθετήθηκε αργά το απόγευμα και η φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Ίσθμια Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με τις φλόγες να περνάνε από τις αυλές τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόροι και μέχρι πριν λίγη ώρα έκαναν ρίψεις 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του korinthostv.gr, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά στον οικισμό Κάβο Ισθμίας.

Μετά από τρεις ώρες μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων έξω από το χωριό Βιτώλη στη Μακρακώμη, τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά που ξέσπασε όταν πήραν φωτιά άχυρα που μετέφερε τρακτέρ. Από την πυρκαγιά κινδύνευσαν και σπίτια του χωριού και διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.


(Αρχικό κείμενο 18:15) Δυο μέτωπα φωτιάς έχουν ξεσπάσει σε Φθιώτιδα και Κόρινθο, με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά και στην Κόρινθο, στον οικισμό Κάβο Ίσθμιας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και καίει δασική έκταση. Πριν από λίγο έκλεισε και η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου και για τα δύο ρεύματα. Άντρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις. 

Στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 35 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. 

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Βιτώλη του δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα.

Η φωτιά νωρίτερα είχε απειλήσει τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό είχε διακοπεί προσωρινά.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών πήρε φωτιά, χωρίς να το καταλάβει ο οδηγός. Η φωτιά επεκτάθηκε, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και κολώνες της ΔΕΗ.

 


Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε κοντά στα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε παραπλεύρως του δρόμου Κορίνθου - Επιδαύρου κοντά σε δασική έκταση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος επτά οχήματα με 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου.

Tags
Back to top button