Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Οργανωμένες παραλίες Αττικής: Νο fun-Νo money!

Το πρώτο καυτό Σαββατοκύριακο του έτους ήρθε νωρίτερα από κάθε χρονιά φέτος και οι παραλίες έκαναν "πρεμιέρα" προσαρμοσμένες στη νέα (αντι) κανονικότητα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά για την προστασία των λουομένων για όσους επέλεξαν να περάσουν το Σάββατό τους σε μια κοντινή παραλία αλλά τι γίνεται και με τα έσοδα;

Στην παραλία Αλίμου που μετά τα νέα μέτρα θα μπορεί να δεχτεί περίπου 2.800 άτομα, ο κόσμος που πήγε ήταν μόλις 1.100 άτομα, ενώ οι πωλήσεις σε σάντουιτς, μόλις  τα... 60 κομμάτια!

Και ανάλογη οικονομικά εικόνα υπάρχει και σε άλλες οργανωμένες παραλίες ενώ την ίδια στιγμή με όλα αυτά τα μέτρα περιορισμού που καλείται να λάβει ένας επιχειρηματίας σημαίνει ότι το κόστος απλά είναι απαγορευτικό για τον κόσμο.

Φαίνεται ο κόσμος δεν έχει χρήματα να δαπανήσει αλλά και δεν είναι διατεθειμένος να διασκεδάσει, όντας στην... γυάλα γιατί δεν αποδέχεται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Οι πολίτες δεν θέλουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μία χώρα που οι έμποροι του κορωνοϊού κάνουν κουμάντο και καθορίζουν την ζωή του.

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.

Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.

Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Tags
Back to top button