Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οπλοκατοχή: Η χώρα – έκπληξη μετά τις ΗΠΑ

Μπορεί όλοι να υποψιαζόμαστε ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό (μη στρατιωτικών) όπλων ανά κάτοικο, αλλά σίγουρα η Νο.2 θέση προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

Σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής Small Arms (SAS), για κάθε 100 Αμερικανούς πολίτες αντιστοιχούν 120 όπλα, δηλαδή περισσότερο από ένα όπλο ανά κάτοικο.

Τα Νησιά Φόκλαντ, τα οποία ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (για την κυριαρχία τους ερίζει και η Αργεντινή), ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 62 όπλα ανά 100 κατοίκους.

NRA: Το μεγαλύτερο αμερικανικό λόμπι οπλοκατοχής επλήγη από την πανδημία

Στην τρίτη θέση, παράλληλα, ακολουθεί η Υεμένη, η οποία έχει 53 όπλα ανά 100 κατοίκους. Βέβαια, σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο 7ετής εμφύλιος πόλεμος.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται σε 17,6 όπλα ανά 100 κατοίκους. 

Συνολικά, σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν 857 εκατομμύρια μη στρατιωτικά όπλα, εκ των οποίων τα 393 εκατομμύρια βρίσκονται στα χέρια Αμερικανών.

Τέξας: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την οπλοκατοχή

Δεν είναι τυχαίο ότι το 44% των ενήλικων πολιτών στις ΗΠΑ ζει σε νοικοκυριό με τουλάχιστον ένα όπλο, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις ενήλικες έχει το δικό του όπλο.

Φυσικά, αυτό έχει και το «τίμημά» του, καθώς το 2019 ο αριθμός των θανάτων από περιστατικό με όπλο ανήλθε σε τέσσερις ανά 100.000 κατοίκους. Ο υψηλότερος μακράν του δεύτερου σε όλο τον κόσμο.

Tags
Back to top button