Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ομοβροντία πυραύλων κατά τουρκικής βάσης στη Μοσούλη: ''Κόλαση'' φωτιάς από Ιρακινή Οργάνωση

Η Ιρακινή οργάνωση ισλαμικής Αντίστασης "Ashab al-Kahf" στην τουρκική στρατιωτική βάση στη Μοσούλη. 

Στήνουν σκηνικό Μαρτίου του '87 οι Τούρκοι: Βγαίνει το "Τσεσμέ" για έρευνες στο Αιγαίο εν μέσω διερευνητικών

Η οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι εκτόξευσε πυραύλους μικρού βεληνεκούς κατά της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη Μοσούλη. Το τηλεοπτικό κανάλι Saberin News, παρουσίασε ρεπορτάζ από το οποίο ακουγόταν ο ήχος των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στην τουρκική βάση στη Μοσούλη. 

Το κανάλι Telegram του κινήματος ισλαμικής αντίστασης Al-Nujaba, έγραψε ότι η Ομάδα Ισλαμικής Αντίστασης "Ashab al-Kahf" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αυτήν την τουρκική στρατιωτική βάση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας.

Η ιρακινή οργάνωση ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωση προς τον ιρακινό λαό: "Τα αδέρφια και τα παιδιά σας σήμερα στόχευσαν μια από τις βάσεις στήριξης των κατακτητών στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας". 

Η “Ashab al-Kahf” ανακοίνωσε ότι κατέγραψε το βίντεο της επιχείρησής της και θα το δημοσιεύσει σύντομα.

Αυτή η επίθεση έρχεται ενώ το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Al-Nujaba προειδοποίησε τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε σε ιρακινό έδαφος ότι θα λάβει ένα γερό μάθημα. 

Οι Ιρακινοί αντάρτες επικρίνοντας την αδυναμία των επίσημων (θεσμικών οργάνων), τα κατηγόρησαν ότι έχουν μετατρέψει το Ιράκ σε πεδίο υπερβολικών απαιτήσεων ορισμένων ξένων δυνάμεων (Τουρκία).

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Al-Nujaba εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία για τις πληροφορίες που ελήφθησαν σχετικά με την εισβολή τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην επαρχία Νινευή και την πόλη Σαντζάρ στο Ιράκ. 

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αρκετές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν, ειδικά στο Ντοχούκ και πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά καιρούς που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει και τραυματίσει αρκετούς πολίτες.

Σήμερα επίσης η η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 718 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών του κουρδικό κόμματος.

Η Άγκυρα ξεσπά πλέον στο HDP, το οποίο εδώ και καιρό κατηγορείται για διασυνδέσεις με το PKK. 

Αυστηρή απάντηση ΗΠΑ σε Τουρκία: "Πάρτε τους S-400 από τα εδάφη σας"

Την Κυριακή, το HDP εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για τους θανάτους των 13 Τούρκων στο Ιράκ, καλώντας το PKK να απελευθερώσει τους εναπομείναντες κρατούμενους, ενώ ορισμένοι βουλευτές του HDP επέκριναν την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν εξασφάλισε την ασφαλή διάσωση των ομήρων μέσω συνομιλιών με το PKK.

Αυτό που γίνεται σαφές είναι το ότι η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο χάος στο εξωτερικό όπου δρουν οι δυνάμεις της, αλλά το υφίσταται κιόλας στο εσωτερικό της λόγω της παράλογης στάσης του Τούρκου προέδρου, ο οποίος  κινείται πλέον με φασιστική λογική και δόγμα, για όσους δεν το κατανοούν πλέον.   

 

Tags
Back to top button