Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ωμή ζύμη: Και σε ποιον δεν αρέσει; – Και όμως δεν πρέπει να την τρώμε

Ένα απλό μήνυμα σε όσους λατρεύουν να δοκιμάζουν την άψητη ζύμη των μπισκότων, στέλνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ: Αντισταθείτε στον πειρασμό!


Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης (CDC) υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο «Πείτε όχι στην ωμή ζύμη», εξηγώντας όλους τους κινδύνους της δοκιμής της ζύμης που πολλοί θεωρούν ακόμη πιο νόστιμη από τα ψημένα μπισκότα ή γλυκίσματα.
Αντισταθείτε στην δοκιμή ωμής ζύμης μπισκότων! Αντισταθείτε στην δοκιμή ωμής ζύμης μπισκότων!

«Όταν φτιάχνετε την ζύμη για τα χειροποίητα μπισκότα, το κέικ ή ακόμη και το ψωμί, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε μια μπουκιά προτού τα ψήσετε» λέει το CDC. «Όμω,ς πρέπει να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό – η κατανάλωση ή δοκιμή των αβλαβών προϊόντων που προορίζονται να μαγειρευτούν, όπως η ζύμη, μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε».

Γιατί όμως πρέπει να την αποφύγετε; Όπως εξηγεί το CDC, η ζύμη μπισκότων περιέχει αλεύρι που μπορεί να έχει βακτήρια και τα αυγά που μπορεί να μεταφέρουν σαλμονέλα. Η ζύμη πρέπει να μαγειρευτεί για να σκοτώσει τα βακτήρια και την σαλμονέλα. Όσοι, λοιπόν, δοκιμάσουν έτσι, θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Οι συνέπειες είναι πραγματικές: «Το 2016, ένα ξέσπασμα λοιμώξεων από E.coli που συνδέεται με το ωμό αλεύρι, έκανε 63 άτομα να αρρωστήσουν» αναφέρει το CDC.


Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης, προσφέρει, επίσης, μια σειρά συμβουλών για να βεβαιωθείτε πως τα γλυκά των Χριστουγέννων δεν θα οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση κάποιους από τους καλεσμένους σας – όπως τον διαχωρισμό του αλευριού και των αυγών από τα άλλα φαγητά.

Tags
Back to top button