Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η διάσημη τρανς κολυμβήτρια Lia Thomas

ΗΑμερικανίδα κολυμβήτρια Lia Thomas, που έγινε παγκόσμια γνωστή ως η πρώτη τρανς αθλήτρια που κέρδισε κολεγιακό τίτλο τον Μάρτιο του 2022, έχασε την προσφυγή που είχε καταθέσει στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο ενάντια στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, σύμφωνα με το 

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο ο υπεύθυνος του beach bar με τις πλωτές ξαπλώστρες και τους σερβιτόρους – κολυμβητές στη Ρόδο

Η 25χρονη είχε προσφύγει στο δικαστήριο με αφορμή τους νέους κανόνες που εισήγαγε η Ομοσπονδία, όταν πριν από δύο χρόνια κέρδισε την αργυρή Ολυμπιονίκη Emma Weyant με χρόνο 1,75 δευτερόλεπτα στο ελεύθερο. H Thomas υποστήριξε ότι έπρεπε να κηρυχθούν άκυροι και παράνομοι, ως αντίθετοι με τον Ολυμπιακό χάρτη και τους κανόνες λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστές, που εξέδωσαν μια μακροσκελή απόφαση, στην οποία αναφέρεται ότι η Thomas δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε αυτού του είδους τους αγώνες.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψιν του μια επιστημονική έκθεση σύμφωνα με την οποία η Thomas, έχοντας περάσει ανδρική εφηβεία, ακόμα κι αν τα ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό της μειώθηκαν κατά πολύ στη συνέχεια, έχει αποκτήσει δύναμη, αντοχή και ταχύτητα, ενώ είναι μεγαλύτεροι – σε σχέση με μια βιολογική γυναίκα – και οι πνεύμονές της. Όλα αυτά τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί απέναντι με μια βιολογική γυναίκα αθλήτρια, καθώς δεν πληρούται η προϋπόθεση της συμμετοχής της επί τη βάση των ίσων ευκαιριών.

Η Thomas δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ παραμένει αποκλεισμένη και από την κατηγορία των γυναικών στις ΗΠΑ, καθώς για να συμμετέχει σε αυτήν θα πρέπει να μην έχει περάσει καθόλου ανδρική εφηβεία.

Η Ομοσπονδία εξέφρασε την ικανοποίησή της από την έκδοση της απόφασης. Από την πλευρά της Thomas δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο.

 


 

Tags
Back to top button