Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Οικονόμου: Συνάντηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κατώτατο μισθό

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον  υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την αύξηση στον κατώτατο μισθό»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Κατώτατος μισθός: Προκαλεί ντόμινο αυξήσεων και σε 24 επιδόματα

Στήριξη για το ρεύμα και τον Μάιο

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης για την τιμή του ρεύματος θα συνεχιστεί και τον Μάιο, «προκειμένου να μετριάσουμε τις επιπτώσεις».

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Διευκρίνισε ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια με χρηματοδόση πολιτών.«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμη να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

Σε ερώτηση πότε θα φανεί η ελάφρυνση απάντησε «το ταχυτερο δυνατόν και ίσως έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι», πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αντέχει η ελληνική οικονομία.

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως αυτό που επιδιώκουμε είναι η σταθερή διακυβερνηση και ο τρόπος είναι μέσα από αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά όχι αυστηρά μονοκομματική.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την 1η Μαΐου θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός

Όμως, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να είμαστε ρεαλιστές στις εκλογές ψηφίζει ο κόσμος. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αλλά αν δεν γίνει αυτό (σ.σ. αυτοδυναμία), η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.

«Η ερώτηση δεν πρέπει να απευθυνεται σε μας, αλλά και στους υπόλοιπους. Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να σταματήσει να λέει τι δεν θέλει και να πει τι θελει. Και δεύτερον, να δουμε τι θέλει να πει ο κόσμο» συνέχισε.

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «αν υπάρχει διαφορά 20 μονάδων του πρώτου κόμματος από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, θα πει ο κ. Ανδρουλάκης θα πει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός;»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, απάντησε κάτι τέτοιο είναι «πολύ δύσκολο».

Tags
Back to top button