Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Οι τράπεζες συζητούν να βάλουν χαράτσια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (βίντεο)

Να πάρουν πίσω τις νέες χρεώσεις που επιβάλλουν στους πολίτες ζητεί από τις τράπεζες η κυβέρνηση, μετά τις μαζικές αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί. Μόνο που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ετοιμάζονται να φέρουν ακόμη μεγαλύτερες επιβαρύνσεις με προμήθεια ακόμη και για συναλλαγές μέσω Ίντερνετ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Πέμπτης οι τραπεζίτες πηγαίνουν στο Μαξίμου για να δουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ραντεβού αυτό ο πρωθυπουργός θα πει ότι δεν πρέπει να ισχύσουν οι επιπλέον χρεώσεις γιατί δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι καταναλωτές. Ωστόσο, οι τράπεζες όχι μόνο δεν θα πάρουν πίσω τις χρεώσεις αλλά ετοιμάζουν και καινούριες. 

  • Έρχονται νέα τραπεζικά χαράτσια 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές από τις νέες χρεώσεις που εξετάζουν οι τράπεζες είναι οι εξής: 

  1. Ετήσια χρέωση για χρήση web banking 
  2. Χρέωση για εφαρμογές «έξυπνων» τηλεφώνων
  3. Προμήθεια για συναλλαγές μέσω ίντερνετ (μεταφορές ποσών, πληρωμές).

Οι χρεώσεις που θα ισχύσουν 

  • Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Αντίγραφο επτά τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10
  • Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10
  • Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

Από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).

Tags
Back to top button