Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Οι Τούρκοι λένε «όχι» στα σχέδια Ρ.Τ.Ερντογάν για την Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Η πλειονότητα των Τούρκων λέει «όχι» στα κυβερνητικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη διάνοιξη της περίφημης «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης» σύμφωνα με στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη Τετάρτη.

Μετά τις πολιτικές και τις διπλωματικές αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι κινήσεις του Προέδρου της Τουρκίας τις τελευταίες εβδομάδες, αναφορικά με την «αμφισβήτηση» της Συνθήκης του Μοντρέ, φαίνεται πως η μεγάλη πλειοψηφία των Τούρκων δεν βλέπει θετικά το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό πρόγραμμα υποδομών.

Περίπου το 45,4 τοις εκατό των ανθρώπων διαφωνούν με το έργο της «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης» , σε αντίθεση με το 38,5 τοις εκατό που το υποστηρίζει, σύμφωνα με έρευνα του Μαρτίου από την MetroPoll, μια κορυφαία τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων. Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία έρχεται σε σε αντίθεση με την πρόσφατη δήλωση του Ερντογάν στους επικριτές του, ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στο σχέδιο αυτό «είτε σας αρέσει είτε όχι».

Το έργο «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης»

Η «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης» (Kanal Istanbul) προβλέπεται να συνδέσει τη Μαύρη Θάλασσα βορείως της Κωνσταντινούπολης με τη Θάλασσα του Μαρμαρά προς νότον και εκτιμάται ότι θα κοστίσει 75 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (9,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως η διάνοιξη της διώρυγας αυτής θα μειώσει την κυκλοφορία στα Στενά του Βοσπόρου και θα αποτρέψει ατυχήματα, όμως οι επικριτές του σχεδίου έχουν υπογραμμίσει ότι θα επιφέρει μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά και θα μολύνει πηγές πόσιμου νερού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε πρόσφατα για τη Συνθήκη του Μοντρέ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη Σύμβαση με διαφάνεια και αμεροληψία όπως το έχουμε κάνει από το 1936«.

Tags
Back to top button